fbpx

6. Godišnjica Glazbene Kuće

Glazbena Kuća 6. godišnjica

Glazbena Kuća slavi 6. obljetnicu postojanja

Usprkos pandemiji KORONA virusa, naravno uz poštivanje svih mjera po preporuci Stožera civilne zaštite Glazbena Kuća održat će svoj festival povodom 6. obljetnice postojanja.

 • 1. dan – 50 kn pretprodaja / 70 kn na dan
 • 2. dan – 50 kn pretprodaja / 70 kn na dan
 • Oba dana 80 kn pretprodaja / 100 kn na dan

Pretprodaja ulaznica moguća je isključivo putem Internet trgovine Glazbene Kuće: https://www.staging8.glazbenakuca.com/proizvod/6-godisnjica-glazbene-kuce/

Facebook event

Osim glazbenog programa pripremili smo pregršt tekućih i gurmanskih iznenađenja koja će osigurati radnu tjelesnu temperaturu za kvalitetnu zabavu i druženje!

Godišnjica Glazbene Kuće 1. dan – 12.11.2021. – petak

AC/DC by Ballbrakers

Ballbrakers Glazbena Kuća

Ballbreakers su zagrebačkoj publici poznati po energičnoj svirci i po autentičnom izvođenju hitova megapopularnog banda AC/DC.

Uvjerljiv vokal i nabrijana svirka povlači za sobom sve ljubitelje prave hard rock veselice, koji ih slijede u stopu. Na njihovim koncertima uvijek ćete vidjeti rasplesanu publiku i tko god okusi taj ritam, zasigurno će ih opet otići pogledati.

Ballbreakers su osnovani su početkom 2008. godine i repertoarom pokrivaju sve faze popularnih australskih hard rokera, a publici sve uvijek predstave kao prava uigrana ekipa. Predvođeni sjajnim vokalom-frontmanom Mladenom Hermanom, nude pravi rockerski zvuk i odličan provod te slove za jedan od najboljih Tribute AC/DC bendova u našem dijelu Europe.

Mind Note

6. Godišnjica Glazbene Kuće - MindNote

Mind Note je autorski bend iz Zagreba osnovan početkom 2019. godine. Bend čine četvero dugogodišnjih prijatelja koji su objedinili različite glazbene ukuse. Početkom 2020. godine objavili su spot za pjesmu Nedovršena koja je snimljena u Glazbenoj Kući.

Gordan Kreković

Gordan Kreković 6. Godišnjica Glazbene Kuće

Gordan Kreković svoj glazbeni izričaj oblikuje kombinacijom različitih skladateljskih tehnika i korištenjem računalne glazbene tehnologije. Heterogeni utjecaji koji sežu od minimalizma, preko progresivnog rocka, do suvremenih avangardnih formi, stvaraju jedan osobiti glazbeni spoj koji često suprotstavlja strpljivu evoluciju glazbenih fraza s izraženim kontrastima. Gordan je autor glazbe za nekoliko predstava suvremenog plesa, performansa i instalacija te je niz godina bio klavijaturist i skladatelj u bendu Kiwi Requiem. Za 6. godišnjicu Glazbene kući pripremio je glazbeno putovanje s komponiranim dionicama i improvizacijama za klavijature te kôdiranje uživo kojim manipulira s vlastitim audio materijalom pripremljenim iz akustičnih i elektromehaničkih izvora.

Balkan Funk Experiment

Balkan Funk Experiment 6. godišnjica Glazbene Kuće

Balkan Funk Experiment jedan je šaren skup glazbenika različitih generacija koji dolaze iz raznih dijelova regije (HR, BiH, SRB). Ta raznolikost odražava se i na glazbu koju stvaraju. U njihovim pjesmama mogu se čuti rock, funk i jazz kombinacije žanrova s provokativnim tekstovima koji rijetko kog ostavljaju ravnodušnim. Uz navedeno, dodajte još jednu zdravu dozu humora i dobili ste Balkan Funk Experiment. U godinu dana kreativnog postojanja i djelovanja, stvorili su dvadesetak autorskih pjesama, snimili album „Provokacija“ te uskoro kreću sa snimanjem drugog albuma. Ako želite ćuti nešto novo i drugačije, dođite poslušati Balkan Funk Experiment na rođendanu Glazbene Kuće 10.09. na Zagrebačkom Velesajmu.

Terror Terarij

6. Godišnjica Glazbene Kuće

Teror Terarij je četveročlani cat-punk bend iz Zagreba osnovan 2021. godine. Prvi singl “Koronka” snimljen je u DIY kućnoj radinosti, a nakon ljeta, Petri i Mariani u bendu su se pridružili Marko na bassu i Elian na bubnjevima, te su sada u procesu stvaranja i prvog albuma. Bend je spojilo prijateljstvo i zajednička ljubav prema panku i mačkama, ali i zajedničko odbijanje etiketa, pa su smislili svoju ladicu u koju će se utrpati – cat punk. Mješavina je to energičnih bubnjeva, brzih riffova, deranja, improvizacije, te satiričnih i aktivističkih tekstova. Tko ih ne zna, iznenadio bi se nastupom, tko ih zna, također bi se iznenadio jer i sami sebe svaki puta iznenade.

Godišnjica Glazbene Kuće – 2. dan – 13.11.2021. – subota

Metallica by Inciter

Inciter svira Metallicu

Metallica tribute by Inciter je već svima jako dobro poznat po vrhunskoj interpretaciji širokog repertoara najvećeg metal benda na svijetu. Energičnom svirkom izvode sve velike hitove i ostale poznate dragulje iz cijele diskografije. Uvijek garantiraju odličan show na duge staze do zadnje kapi znoja.

dno.

dno. 6. Godišnjica Glazbene Kuće

Umjesto ispraznog promo teksta, prenijet ćemo samo ono što su o njihovom nastupu 13.08. u Benkovcu napisali na portalu SoundGuardian Portal:
“dno. je bend sastavljen od dobro poznate i iskusne ekipe punk rock glazbenika što je naravno upućivalo na dobro svirku. A dno. su odsvirali još i bolje. Energično, beskrupulozno, snažno, precizno – baš onako kako treba. Zadnje dvije pjesme „Kaljuža“ i „Pičkin dim“ su bile savršeni vrhunac i kraj njihova nastupa.”
Ne ne sumnjamo da će tako odsvirati i na našem festivalu!

Phantasmagoria 1991

6. Godišnjica Glazbene Kuće Phantasmagoria

Phantasmagoria će za ovu priliku okupiti postavu iz 1991. godine koja je snimila njihove najuspješnije pjesme „Better World“ i „Isolated“ U toj postavi su svirali pored Tomija Phantasme na vokalu; Robert Gelo na gitari, Josip Joja Suić na basu i Dragan Faca Brkljačić na bubnjevima, a sada će im se priključiti sadašnji članovi; gitarist Miro, basist Alan koji će za ovu priliku svirat klavijature i Didi Blackstar na pratečim vokalima. Repertuar će se satjati iz tadašnjeg opusa plus koja novija pjesma tako da možemo očekivati žestoku rockersku svirku.

The Bagra

Bagra 6. Godišnjica Glazbene Kuće

Band se oformio zahvaljujući burzi glazbenika koja je spojila 3 osrednja gitarista 2018. Brzo su se povezali u Glazbenoj Kući na probama, rasporedili instrumente i baciti se u potragu za vokalom. Autorski band sa svojih 10ak pjesama otvorit će subotnju večer 6. godišnjice Glazbene Kuće.

SOM

6. Godišnjica Glazbene Kuće Som

SOM je peteročlani bend sastavljen od 4 srednjoškolca i jednog studenta koji vuče inspiraciju iz rocka, funka, punka, jazza pa se ne možemo baš definirati žanrom. Sakupljeni u petom mjesecu ove godine, uspjeli su složiti par autorskih pjesama u kojima vole eksperimentirati i ne shvaćati se preozbiljno. Kad rade obrade, njih također pokušaju napraviti na što zanimljiviji način. Ovo je ujedno i njihov prvi zajednički live nastup, a nekima i prvi nastup uopće.

ZG80

Band oformljen od polaznika tečajeva Glazbene Kuće

Od tečaja do nastupa! Čast nam je i zadovoljstvo najaviti nastup novoosnovanovanog banda koji smo sastavili od polaznika naših glazbenih tečajeva raznih dobnih skupina. ZG80 otvorit će subotnje izdanje 6. Godišnjice Glazbene Kuće.

Gastro ponuda

 • Lager pivo
 • Craft pivo
 • Ostala popularna festivalska pića
 • Veganska / Vegetarijanska ponuda
 • Mesna jela

OM Village

Veganska i vegetarijanska jela 6. Godišnjica Glazbene Kuće

OM Village je obiteljski projekt koji se bavi ekološkim uzgojem i preradom biljne hrane. Na štandu će imati svježe pripremljene vege delicije poput burgera ali i jela na žlicu. 🙂

Mjesto odžravanja

S obzirom da su mjere od 1. rujna popustile te da se koncerti mogu organizirati u zatvorenim prostorima 6. Godišnjica Glazbene Kuće održat će se u klubu Metropolis u Novom Zagrebu. Lokacija: https://goo.gl/maps/F8HSeRApqfbTGBdMA

Covid mjere i pravila

Evo osnovnih informacija o novim mjerama za okupljanja propisanima od strane Stožera civilne zaštite koje su stupile na snagu od 1. srpnja 2021. godine u Republici Hrvatskoj.

Ulaz na događaj bit će moguć isključivo uz ispunjavanje sljedećih uvjeta prilikom ulaska:

1. Građani Republike Hrvatske:

 • Uz ulaznicu, moraju predočiti važeću EU Digitalnu Covid Potvrdu. Covid potvrdu moguće je zatražiti putem sustava e-Građani ukoliko ste:
  • cijepljeni protiv virusa SARS-CoV-2 ili
  • ukoliko ste preboljeli bolest COVID-19 ili
  • ukoliko imate negativan PCR odn. brzi antigenski test na SARS-CoV-2 te
  • ukoliko je navedeno evidentirano u centralnoj bazi podataka Ministarstva zdravstva.

Molimo da odmah zatražite svoju EU Digitalnu Covid Potvrdu prema uputama na stranici https://eudigitalnacovidpotvrda.hr/ Ukoliko još nemate pristup sustavu e-Građani, lako se možete prijaviti pomoću svog internet bankarstva ili elektroničke osobne iskaznice, a više informacija pronađite na https://gov.hr/hr/postanite-e-gradjanin/2090

 • Ukoliko nemate važeću EU Digitalnu Covid Potvrdu, molimo Vas da se najviše 24 sata prije početka događaja (obzirom da brzi antigenski test vrijedi samo 48h) testirate u nekom od certificiranih laboratorija kako biste odmah nakon toga mogli preuzeti EU Digitalnu Covid Potvrdu te kako biste brzo i nesmetano ušli na događaj
 • Ukoliko dođete na lokaciju bez važeće EU Digitalne Covid Potvrde, biti će omogućeno testiranje brzim antigenskim testom na samom ulasku na event koji će se dodatno naplaćivati nakon čega će biti potrebno putem sustava e-Građani preuzeti EU digitalnu COVID potvrdu koja vrijedi 48 sati. Kako ne biste nepotrebno čekali za testiranje na lokaciji, svakako savjetujemo da testiranje napravite ranije.
 • Uz ulaznicu je potrebno priložiti identifikacijski dokument (osobnu iskaznicu)
 • Prilikom ulaska na događaj pokažite barkod na svojoj EU Digitalnoj Covid Potvrdi koji će biti skeniran te uspoređen s Vašim identifikacijskim dokumentom.
 • Dodatne informacije vezane uz preuzimanje EU digitalne COVID potvrde možete pronaći na https://eudigitalnacovidpotvrda.hr/ i https://gov.hr/hr/postanite-e-gradjanin/2090

2. Strani državljani:

  • Uz ulaznicu moraju predočiti važeći dokument izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove, koji potvrđuje da ste:
   1. cijepljeni protiv virusa SARS-CoV-2,
   2. preboljeli bolest COVID-19 ili
   3. da imate negativan PCR odn. brzi antigenski test na SARS-CoV-2
  • Ukoliko nemate gore navedeni dokument, molimo Vas da se najkasnije 1 dan prije početka događaja testirate u nekom od certificiranih laboratorija kako biste dobili potvrdu o negativnom PCR odn. brzom antigenskom testu te kako biste brzo i nesmetano ušli na događaj
  • Ukoliko dođete na lokaciju bez gore navedenog dokumenta, biti će omogućeno testiranje brzim antigenskim testom na samom ulasku na event koji će se dodatno naplaćivati. Kako ne biste nepotrebno čekali za testiranje na lokaciji, svakako savjetujemo da testiranje napravite ranije.

Bez Digitalne Covid Potvrde za hrvatske državljane odnosno bez potvrde nadležne zdravstvene ustanove za strane državljane, neće biti moguće ući na događaj niti ostvariti povrat novca.

Navedena pravila donešena su od strane Stožera civilne zaštite RH, a organizatori događaja nemaju nikakav utjecaj na njih te ih se striktno moraju pridržavati.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Brzi testovi na ulazu

 • osigurat ćemo lokaciju za brzo testiranje na ulazi u festivalski prostor
 • cijena testa na ulazu iznosit će 50 kn, a za testiranje na ulazu pobrinut će se naši partneri INTERCUT MEDICAL CARE d.o.o. za zdravstvenu djelatnost
 • za ulaz je dovoljno imati EU digitalnu COVID potvrdu, dokaz o preboljenju ili negativan test ne stariji od 48h

Powered by: INTERCUT MEDICAL CARE d.o.o. za zdravstvenu djelatnost

6. Godišnjica Glazbene Kuće ICMC

Facebook

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.