fbpx

6. Godišnjica Glazbene Kuće

Privremeno zatvoreni zbog Corona virusa drugi val
28.11.2020.
6. godišnjica glazbene kuće, odgoda

Dragi naši, mala i VELIKA obavijest!

Na žalost primorani smo odgoditi event za kraj listopada tj. početak studenog iz niza tehničkih poteškoća od kojih bi izdvojili:
– Administrativne poteškoće civilne zaštite
– Nedovoljan vremenski razmak između sastava jer smo ograničeni do ponoći
– Manji postotak prodanih ulaznica radi cijene samog testiranja na ulazu u klub
– Nemogućnost prodaje ulaznica na dan koncerta radi ograničenog kapaciteta
te još nekolicina razloga što nas dovodi do odgađanja na taj period. Do tada ćemo imati vremena da se određeni segmenti po pitanju realizacije omoguće!
FESTIVAL NIJE OTKAZAN, nego je ODGOĐEN te više od 50% do sada prodanih ulaznica vrijedit će za odgođeni festival!
LOKACIJA ISTA, GRAH ISTI, KOBASICA ISTA, VEGAN/VEGE PRIČA OSTAJE ISTA SAMO DRUGI DATUM I POTENCIJALNO DUŽE VRIJEME ZADRŽAVANJA!
Ukoliko netko želi POVRAT KUPLJENIH ULAZNICA može to zatražiti u bilo kojem trenutku odgovarajući na mail narudžbe koji ste zaprimili s QR kodom u kojem tražite povrat sredstava.
Hvala na razumijevanju, a uskoro objavljujemo točan datum odgođenog festivala!

Glazbena Kuća slavi 6. obljetnicu postojanja

Usprkos pandemiji KORONA virusa, naravno uz poštivanje svih mjera po preporuci Stožera civilne zaštite Glazbena Kuća održat će svoj Open Air festival povodom 6. obljetnice postojanja.

Ograničeni smo na 500 ljudi po danu radi poštivanja mjera stožera. Na žalost bez naplate ulaza ne možemo se nositi s troškovima organizacije. Unaprijed se zahvaljujemo na podršci i jedva čekamo prirediti jedno od rjeđih Open Air događanja u ovo krizno KORONA razdoblje!

 • 1. dan – 50 kn pretprodaja / 70 kn na dan
 • 2. dan – 50 kn pretprodaja / 70 kn na dan
 • Oba dana 80 kn pretprodaja / 100 kn na dan

Pretprodaja ulaznica moguća je isključivo putem Internet trgovine Glazbene Kuće: https://www.glazbenakuca.com/proizvod/6-godisnjica-glazbene-kuce/

Facebook event

Osim glazbenog programa pripremili smo pregršt tekućih i gurmanskih iznenađenja koja će osigurati radnu tjelesnu temperaturu za kvalitetnu zabavu i druženje!

OSIGURAJ SVOJU KARTU

Godišnjica Glazbene Kuće 1. dan – 10.09.2021. – petak

AC/DC by Ballbrakers

Ballbrakers Glazbena Kuća

Ballbreakers su zagrebačkoj publici poznati po energičnoj svirci i po autentičnom izvođenju hitova megapopularnog banda AC/DC.

Uvjerljiv vokal i nabrijana svirka povlači za sobom sve ljubitelje prave hard rock veselice, koji ih slijede u stopu. Na njihovim koncertima uvijek ćete vidjeti rasplesanu publiku i tko god okusi taj ritam, zasigurno će ih opet otići pogledati.

Ballbreakers su osnovani su početkom 2008. godine i repertoarom pokrivaju sve faze popularnih australskih hard rokera, a publici sve uvijek predstave kao prava uigrana ekipa. Predvođeni sjajnim vokalom-frontmanom Mladenom Hermanom, nude pravi rockerski zvuk i odličan provod te slove za jedan od najboljih Tribute AC/DC bendova u našem dijelu Europe.

Mind Note

Mind Note 6. godišnjica Glazbene Kuće

Mind Note je autorski bend iz Zagreba osnovan početkom 2019. godine. Bend čine četvero dugogodišnjih prijatelja koji su objedinili različite glazbene ukuse. Početkom 2020. godine objavili su spot za pjesmu Nedovršena koja je snimljena u Glazbenoj Kući.

Gordan Kreković

Gordan Kreković 6. Godišnjica Glazbene Kuće

Gordan Kreković svoj glazbeni izričaj oblikuje kombinacijom različitih skladateljskih tehnika i korištenjem računalne glazbene tehnologije. Heterogeni utjecaji koji sežu od minimalizma, preko progresivnog rocka, do suvremenih avangardnih formi, stvaraju jedan osobiti glazbeni spoj koji često suprotstavlja strpljivu evoluciju glazbenih fraza s izraženim kontrastima. Gordan je autor glazbe za nekoliko predstava suvremenog plesa, performansa i instalacija te je niz godina bio klavijaturist i skladatelj u bendu Kiwi Requiem. Za 6. godišnjicu Glazbene kući pripremio je glazbeno putovanje s komponiranim dionicama i improvizacijama za klavijature te kôdiranje uživo kojim manipulira s vlastitim audio materijalom pripremljenim iz akustičnih i elektromehaničkih izvora.

Balkan Funk Experiment

Balkan Funk Experiment 6. godišnjica Glazbene Kuće

Balkan Funk Experiment jedan je šaren skup glazbenika različitih generacija koji dolaze iz raznih dijelova regije (HR, BiH, SRB). Ta raznolikost odražava se i na glazbu koju stvaraju. U njihovim pjesmama mogu se čuti rock, funk i jazz kombinacije žanrova s provokativnim tekstovima koji rijetko kog ostavljaju ravnodušnim. Uz navedeno, dodajte još jednu zdravu dozu humora i dobili ste Balkan Funk Experiment. U godinu dana kreativnog postojanja i djelovanja, stvorili su dvadesetak autorskih pjesama, snimili album „Provokacija“ te uskoro kreću sa snimanjem drugog albuma. Ako želite ćuti nešto novo i drugačije, dođite poslušati Balkan Funk Experiment na rođendanu Glazbene Kuće 10.09. na Zagrebačkom Velesajmu.

OSIGURAJ SVOJU KARTU

Godišnjica Glazbene Kuće – 2. dan – 11.9.2021. – subota

Metallica by Inciter

Inciter svira Metallicu

Metallica tribute by Inciter je već svima jako dobro poznat po vrhunskoj  interpretaciji širokog repertoara najvećeg metal benda na svijetu. Energičnom svirkom izvode sve velike hitove i ostale poznate dragulje iz cijele diskografije. Uvijek garantiraju odličan show na duge staze do zadnje kapi znoja.

dno.

dno. 6. Godišnjica Glazbene Kuće

 

Umjesto ispraznog promo teksta, prenijet ćemo samo ono što su o njihovom nastupu 13.08. u Benkovcu napisali na portalu SoundGuardian Portal:
“dno. je bend sastavljen od dobro poznate i iskusne ekipe punk rock glazbenika što je naravno upućivalo na dobro svirku. A dno. su odsvirali još i bolje. Energično, beskrupulozno, snažno, precizno – baš onako kako treba. Zadnje dvije pjesme „Kaljuža“ i „Pičkin dim“ su bile savršeni vrhunac i kraj njihova nastupa.”
Ne ne sumnjamo da će tako odsvirati i na našem festivalu!

Phantasmagoria

Phantasmagoria 6. Godišnjica Glazbene Kuće

Zagrebačka dark rock grupa Phantasmagoria nastala je 1988. godine iz pepela punk rock grupe Eksodus. Obilježeni kao mračana i provokativna grupa te često uspoređivani s nekim od svjetskih poznatih sastava poput The Sisters Of Mercy, Killing Joke, The Fields Of Nephilim …, Phantasmagoria je ubrzo dobila kultni status na underground sceni.

Inspiracija za ime nađena je u istoimenom albumu grupe The Damned, ali također i zbog asocijacije na prividnu fikciju univerzalne istine. Phantasmagoria koristi pentagram kao svoj simbol, kao simbol savršenog čovjeka i ravnoteže između materijalnog i duhovnog, a ne sakrivaju ni štovanje rada maga Aleister Crowleya. Što se samog zvuka tiće, najveći utjecaj su pored punk rocka tj Iggy Popa i njegovih The Stooges je na Phantasmagoriju imala grupa The Sisters Of Mercy kojima je inspiriran i odabir upotrebe ritam mašine umjesto bunjara iako im se kasnije pridružuje i bubnjar pa tako ovisno o konceptu ponekad sviraju sa ritam mašinom, a ponekad sa živim bubnjarem.

Phantasmagoria je 1990. nastupila na posljednjem “YURM”-u i proglašena za njabolji alter bend, dva puta nastupila i na najvećem Gothic festivalu u svijetu, “Wave & Gothic Treffen” u Leipzigu, “Dark Nation Days” u Beču, turneji po Češkoj i Slovačkoj,”Viva La Pola!” festivalu u Puli, na “Exit” festivalu u Novom Sadu, “Metalcamp” festivalu u Tolminu, INmusic u Zagrebu (istog dana na istoj pozornicisa The Cure), svirali su sa grupama kao što su The Young Gods, Mizar, New Model Army, Let 3, Iggy Pop, Borghesia, Christian Death, Kismet, Clan Of Xymox, Theatres Des Vampires, Diva Destruction, Mortiis, In Extremo, Charon, Deathstars, Type O Negative, The Mission, The 69 Eyes, Paradise Lost, Moonspell, She Past Away,…

Za ovaj nastup će pripremit posebnu, malo drugačiju set listu sa pjesmama koje rijeđe izvode uživo!

The Bagra

Bagra 6. Godišnjica Glazbene Kuće

 

Band se oformio zahvaljujući burzi glazbenika koja je spojila 3 osrednja gitarista 2018. Brzo su se povezali u Glazbenoj Kući na probama, rasporedili instrumente i baciti se u potragu za vokalom. Autorski band sa svojih 10ak pjesama otvorit će subotnju večer 6. godišnjice Glazbene Kuće.

OSIGURAJ SVOJU KARTU

Gastro ponuda

 • Lager pivo
 • Craft pivo
 • Ostala popularna festivalska pića
 • Veganska / Vegetarijanska ponuda
 • Mesna jela

OM Village

Veganska i vegetarijanska jela 6. Godišnjica Glazbene Kuće

OM Village je obiteljski projekt koji se bavi ekološkim uzgojem i preradom biljne hrane. Na štandu će imati svježe pripremljene vege delicije poput burgera ali i jela na žlicu. 🙂

OSIGURAJ SVOJU KARTU

Mjesto odžravanja

S obzirom da su mjere od 1. rujna popustile te da se koncerti mogu organizirati u zatvorenim prostorima i da broj prodanih karata u pretprodaji nije zadovoljio potrebe s obzirom na velike troškove organizacije na otvorenom, 6. Godišnjicu Glazbene Kuće selimo u klub Metropolis music & billiards club Zagreb u Novom Zagrebu. Lokacija: https://goo.gl/maps/F8HSeRApqfbTGBdMA 

OSIGURAJ SVOJU KARTU

Covid mjere i pravila

Evo osnovnih informacija o novim mjerama za okupljanja propisanima od strane Stožera civilne zaštite koje su stupile na snagu od 1. srpnja 2021. godine u Republici Hrvatskoj.

Ulaz na događaj bit će moguć isključivo uz ispunjavanje sljedećih uvjeta prilikom ulaska:

1. Građani Republike Hrvatske:

 • Uz ulaznicu, moraju predočiti važeću EU Digitalnu Covid Potvrdu. Covid potvrdu moguće je zatražiti putem sustava e-Građani ukoliko ste:
  • cijepljeni protiv virusa SARS-CoV-2 ili
  • ukoliko ste preboljeli bolest COVID-19 ili
  • ukoliko imate negativan PCR odn. brzi antigenski test na SARS-CoV-2 te
  • ukoliko je navedeno evidentirano u centralnoj bazi podataka Ministarstva zdravstva.

Molimo da odmah zatražite svoju EU Digitalnu Covid Potvrdu prema uputama na stranici https://eudigitalnacovidpotvrda.hr/ Ukoliko još nemate pristup sustavu e-Građani, lako se možete prijaviti pomoću svog internet bankarstva ili elektroničke osobne iskaznice, a više informacija pronađite na https://gov.hr/hr/postanite-e-gradjanin/2090

 • Ukoliko nemate važeću EU Digitalnu Covid Potvrdu, molimo Vas da se najviše 24 sata prije početka događaja (obzirom da brzi antigenski test vrijedi samo 48h) testirate u nekom od certificiranih laboratorija kako biste odmah nakon toga mogli preuzeti EU Digitalnu Covid Potvrdu te kako biste brzo i nesmetano ušli na događaj
 • Ukoliko dođete na lokaciju bez važeće EU Digitalne Covid Potvrde, biti će omogućeno testiranje brzim antigenskim testom na samom ulasku na event koji će se dodatno naplaćivati nakon čega će biti potrebno putem sustava e-Građani preuzeti EU digitalnu COVID potvrdu koja vrijedi 48 sati. Kako ne biste nepotrebno čekali za testiranje na lokaciji, svakako savjetujemo da testiranje napravite ranije.
 • Uz ulaznicu je potrebno priložiti identifikacijski dokument (osobnu iskaznicu)
 • Prilikom ulaska na događaj pokažite barkod na svojoj EU Digitalnoj Covid Potvrdi koji će biti skeniran te uspoređen s Vašim identifikacijskim dokumentom.
 • Dodatne informacije vezane uz preuzimanje EU digitalne COVID potvrde možete pronaći na https://eudigitalnacovidpotvrda.hr/ i https://gov.hr/hr/postanite-e-gradjanin/2090

2. Strani državljani:

  • Uz ulaznicu moraju predočiti važeći dokument izdan od strane nadležne zdravstvene ustanove, koji potvrđuje da ste:
   1. cijepljeni protiv virusa SARS-CoV-2,
   2. preboljeli bolest COVID-19 ili
   3. da imate negativan PCR odn. brzi antigenski test na SARS-CoV-2
  • Ukoliko nemate gore navedeni dokument, molimo Vas da se najkasnije 1 dan prije početka događaja testirate u nekom od certificiranih laboratorija kako biste dobili potvrdu o negativnom PCR odn. brzom antigenskom testu te kako biste brzo i nesmetano ušli na događaj
  • Ukoliko dođete na lokaciju bez gore navedenog dokumenta, biti će omogućeno testiranje brzim antigenskim testom na samom ulasku na event koji će se dodatno naplaćivati. Kako ne biste nepotrebno čekali za testiranje na lokaciji, svakako savjetujemo da testiranje napravite ranije.

Bez Digitalne Covid Potvrde za hrvatske državljane odnosno bez potvrde nadležne zdravstvene ustanove za strane državljane, neće biti moguće ući na događaj niti ostvariti povrat novca.

Navedena pravila donešena su od strane Stožera civilne zaštite RH, a organizatori događaja nemaju nikakav utjecaj na njih te ih se striktno moraju pridržavati.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

OSIGURAJ SVOJU KARTU

Brzi testovi na ulazu

 • osigurat ćemo lokaciju za brzo testiranje na ulazi u festivalski prostor
 • trudimo se da cijena testa bude što jeftinija, a ne bi trebala prelaziti 100 kn, test vrijedi 48h
 • za ulaz je dovoljno imati EU digitalnu COVID potvrdu, dokaz o preboljenju ili negativan test ne stariji od 48h

OSIGURAJ SVOJU KARTU

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Postani član!