Handpan i udaraljke – tečaj intuitivnog sviranja i stvaranja glazbe

5. godišnjica Glazbene Kuće
5. Godišnjica Glazbene Kuće
08.08.2020.
Privremeno zatvoreni zbog Corona virusa drugi val
28.11.2020.
Ivan Judaš tečaj handpana i udaraljki

Tečaj handpana i udaraljki ne zahtjeva nikakvo predznanje i mogu ga pohađati svi bez obzira dob.

Cilj tečaja handpana i udaraljki je osposobljavanje polaznika za samostalno vladanje instrumentom te daljnji napredak u smislu stvaranja i sviranja u glazbenim sastavima.

Fokus je na razvoju glazbene intuicije i kreativnosti!

Grupni pristup (4 polaznika)

Handpan – instrument u koji se zaljubite onaj tren kada ga čujete!

Handpan spada u jedan od novijih instrumenta koji postoji svega 20 godina. Prvi put pojavljuje se u Švicarskoj i priča se da se kroz povijest najbrže proširio po cijelome svijetu!

Zbog svog nevjerojatno umirujućega i ugodnog zvuka nedavno je i službeno uvršten na popis instrumenata koji se primjenjuju u zvukovnoj terapiji. Svojom jednostavnošću ovaj instrument pruža pravo olakšanje i veselje tokom učenja te je iznimno pristupačan za sve bez obzira na dob! Iznimno je jednostavan za svladati, a njegova primjena i mogućnosti su mnogobrojne!

Dokazano ima pozitivan utjecaj na živčani sustav te je sjajan za opuštanje tijela i vrhunska anti-stres terapija. S obzirom na jako ubrzanu popularizaciju ovog instrumenta od sada može biti dostupan i vama!

Što ćete naučiti?

Na tečaju handpana i udaraljki naučit ćete kako pravilno držati instrumente, kako sjediti, disati i opustiti se tokom sviranja.

Također svladat ćete tehničke osnove poput dobivanja osnovnog tona i osnove ritma i melodije. Kroz malo drugačiji pristup upoznati ćete se sa glazbom na potpuno novi i jednostavan način.

Nakon završenih osnova raditi ćemo se sa složenijim ritmovima, logikom skladanja i funkcionalnosti instrumenta te razvijati svoje novo-naučene vještine improvizirajući kroz grupno muziciranje.

¸

Samo 8 termina dijeli vas od samostalnog sviranja i skladanja

Individualno

1990kn

 • 8 termina od 1 h
 • Uvjerenje o završenom tečaju
 • Ne uključuje se rad s udaraljkama

Grupa od 4 polaznika

990kn

 • 8 termina od 90 min (blok sat)
 • Uvjerenje o završenom tečaju
 • Uključuje i rad s udaraljkama za razvijanje ritma

Individualni pristup

Na prvim satima tečaja Handpana koji se sastoji od 8 termina po sat vremena, kroz 2 mjeseca naučiti ćete kako se opustiti i povezati sa instrumentom, osnovnu tehniku sviranja, osnove melodije te ćete se upoznati sa mogućnostima Handpana.

Ovisno o željama i mogućnostima polaznika, tokom daljnjih sati fokusirat ćemo se na malo složenijim principima i sistemu stvaranja glazbe. Naučiti ćete razne melodijske i perskusivne elemente. Svaki sat raditi ćemo na opuštanju tijela i zglobova te kreiranju najčišćeg, najotvorenijeg i najugodnijeg tona.

Dobivat ćete razne vježbe i savjete koje samostalno možete primjenjivati ne samo na Handpanu, nego i na drugim instrumentima, a pogotovo udaraljkama.

Tečaj je namijenjen totalnim početnicima koji još nemaju instrument i željeli bi se naučiti svirati, ili se samo okušati u sviranju Handpana prije nego što ga nabave, ali isto tako i za naprednije svirače i početnike koji već posjeduju svoj vlastiti instrument.

Na tečaju Handpana razvijati ćete svoje improvizacijske vještine, slobodu vlastitoga izričaja, kreativnost i brzinu glazbene misli, odnosno, razvijati ćete svoj glazbeni identitet, ali i sviranje po osjećaju.

Ciljevi tečaja Handpana

 • Iskusni glazbenici dodatno će savladati i razvijati svoje glazbene i tehničke vještine
 • Totalnim početnicima postavit će se čvrsti temelji kako bi ih se osposobili za samostalno stvaranje glazbe po vlastitom ukusu kao i postava kvalitetnih temelja za daljnji samostalni razvoj bez prisustva učitelja ukoliko posjeduje vlastiti instrument
 • Istovremeno, tečaj bi trebao biti svojevrsno opuštajuće, veselo i ispunjavajuće iskustvo za polaznika.
 • Biografija voditelja tečaja handpana i udaraljki

  Ivan Judaš rođen je 11.6.1996. u Zagrebu. Kako bi radio ono što najviše voli u životu i posvetio se glazbi, ispisao se sa studija geologije te upisao srednju glazbenu školu za kontrabas u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog gdje trenutno pohađa 4. razred. Pretežno samouki glazbenik koji svira nekoliko instrumenata svoje iskustvo stekao je prije svega na raznim tečajevima, jam sessionima i samostalno stvarajući i razvijajući svoju kreativnost, a potom i kroz razne nastupe sa različitim glazbenicima, ili sastavima te ulične performanse sa ljudima iz raznih zemalja. Najviše se profilirao kao perkusionist u sklopu mladog ethno sastava Balkalar s kojima je, isto kao i samostalno na Handpanu, nastupao u klubovima te na raznim festivalima, svečanim događajima, vjenčanjima, slavljima diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu, kao npr. u Mađarskoj, Sloveniji, Austriji i Crnoj Gori. Nakon što se upoznao sa Handpanom prije 4 godine, osim navedenih nastupa, imao je razne ulične performanse po Hrvatskoj obali, ali i inozemstvu u sklopu kojih je mnogu djecu, ali i ljude svih ostalih generacija, na svoje i njihovo veselje, ukratko podučavao svirati instrument. Svoje sviranje ne bazira toliko na teoriji i tehnici, nego mu je naglasak najviše na intuiciji, osjećaju, improvizaciji te dinamici.

  Trenutno radi na samostalnom albumu sa Handpanom 'From the Heart' na kojem će se naći i njegova 3 već izdana singlea 'Inception', 'Simplicity' i 'Inner Zen'. Surađivao je i sa raznim drugim glazbenicima pa tako i sa Lu Jakelić na pjesmi 'Priče o duhovima' te sa VIBE Handpanom na skladbi 'Potential'. Kao jedan od rijetkih svirača Handpana u Hrvatskoj sa šarolikim iskustvom, želi podijeliti svoju sreću, strast prema glazbi, znanje i vještine sa drugim ljudima.

  Samo 8 termina dijeli vas od samostalnog sviranja i skladanja

  Individualno

  1990kn

  • 8 termina od 1 h
  • Uvjerenje o završenom tečaju
  • Ne uključuje se rad s udaraljkama

  Grupa od 4 polaznika

  990kn

  • 8 termina od 90 min (blok sat)
  • Uvjerenje o završenom tečaju
  • Uključuje i rad s udaraljkama za razvijanje ritma

  Gdje smo?

  Glazbena Kuća

   

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Postani član!