fbpx

Handpan i udaraljke – tečaj intuitivnog sviranja i stvaranja glazbe

5. godišnjica Glazbene Kuće
5. Godišnjica Glazbene Kuće
08.08.2020.
Privremeno zatvoreni zbog Corona virusa drugi val
28.11.2020.
Ivan Judaš tečaj handpana i udaraljki

Tečaj handpana i udaraljki ne zahtjeva nikakvo predznanje i mogu ga pohađati svi bez obzira dob.

Cilj tečaja handpana i udaraljki je osposobljavanje polaznika za samostalno vladanje instrumentom te daljnji napredak u smislu stvaranja i sviranja u glazbenim sastavima.

Prijava na besplatnu radionicu

  Odaberite termin za radionicu (obavezno)

  Ime (obavezno)

  Prezime (obavezno)

  Kontakt telefon (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Zašto dolazite na radionicu?

  Fokus je na razvoju glazbene intuicije i kreativnosti!

  Grupni pristup (4 polaznika)

  Handpan – instrument u koji se zaljubite onaj tren kada ga čujete!

  Handpan spada u jedan od novijih instrumenta koji postoji svega 20 godina. Prvi put pojavljuje se u Švicarskoj i priča se da se kroz povijest najbrže proširio po cijelome svijetu!

  Zbog svog nevjerojatno umirujućega i ugodnog zvuka nedavno je i službeno uvršten na popis instrumenata koji se primjenjuju u zvukovnoj terapiji. Svojom jednostavnošću ovaj instrument pruža pravo olakšanje i veselje tokom učenja te je iznimno pristupačan za sve bez obzira na dob! Iznimno je jednostavan za svladati, a njegova primjena i mogućnosti su mnogobrojne!

  Dokazano ima pozitivan utjecaj na živčani sustav te je sjajan za opuštanje tijela i vrhunska anti-stres terapija. S obzirom na jako ubrzanu popularizaciju ovog instrumenta od sada može biti dostupan i vama!

  Što ćete naučiti?

  Na tečaju handpana i udaraljki naučit ćete kako pravilno držati instrumente, kako sjediti, disati i opustiti se tokom sviranja.

  Također svladat ćete tehničke osnove poput dobivanja osnovnog tona i osnove ritma i melodije. Kroz malo drugačiji pristup upoznati ćete se sa glazbom na potpuno novi i jednostavan način.

  Nakon završenih osnova raditi ćemo se sa složenijim ritmovima, logikom skladanja i funkcionalnosti instrumenta te razvijati svoje novo-naučene vještine improvizirajući kroz grupno muziciranje.

  ¸

  Samo 8 termina dijeli vas od samostalnog sviranja i skladanja

  Individualno

  1990kn

  • 8 termina od 1 h
  • Uvjerenje o završenom tečaju
  • Ne uključuje se rad s udaraljkama

  Grupa od 4 polaznika

  990kn

  • 8 termina od 90 min (blok sat)
  • Uvjerenje o završenom tečaju
  • Uključuje i rad s udaraljkama za razvijanje ritma

  Individualni pristup

  Na prvim satima tečaja Handpana koji se sastoji od 8 termina po sat vremena, kroz 2 mjeseca naučiti ćete kako se opustiti i povezati sa instrumentom, osnovnu tehniku sviranja, osnove melodije te ćete se upoznati sa mogućnostima Handpana.

  Ovisno o željama i mogućnostima polaznika, tokom daljnjih sati fokusirat ćemo se na malo složenijim principima i sistemu stvaranja glazbe. Naučiti ćete razne melodijske i perskusivne elemente. Svaki sat raditi ćemo na opuštanju tijela i zglobova te kreiranju najčišćeg, najotvorenijeg i najugodnijeg tona.

  Dobivat ćete razne vježbe i savjete koje samostalno možete primjenjivati ne samo na Handpanu, nego i na drugim instrumentima, a pogotovo udaraljkama.

  Tečaj je namijenjen totalnim početnicima koji još nemaju instrument i željeli bi se naučiti svirati, ili se samo okušati u sviranju Handpana prije nego što ga nabave, ali isto tako i za naprednije svirače i početnike koji već posjeduju svoj vlastiti instrument.

  Na tečaju Handpana razvijati ćete svoje improvizacijske vještine, slobodu vlastitoga izričaja, kreativnost i brzinu glazbene misli, odnosno, razvijati ćete svoj glazbeni identitet, ali i sviranje po osjećaju.

  Ciljevi tečaja Handpana

 • Iskusni glazbenici dodatno će savladati i razvijati svoje glazbene i tehničke vještine
 • Totalnim početnicima postavit će se čvrsti temelji kako bi ih se osposobili za samostalno stvaranje glazbe po vlastitom ukusu kao i postava kvalitetnih temelja za daljnji samostalni razvoj bez prisustva učitelja ukoliko posjeduje vlastiti instrument
 • Istovremeno, tečaj bi trebao biti svojevrsno opuštajuće, veselo i ispunjavajuće iskustvo za polaznika.
 • Biografija voditelja tečaja handpana i udaraljki

  Ivan Judaš rođen je 11.6.1996. u Zagrebu. Kako bi radio ono što najviše voli u životu i posvetio se glazbi, ispisao se sa studija geologije te upisao srednju glazbenu školu za kontrabas u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog gdje trenutno pohađa 4. razred. Pretežno samouki glazbenik koji svira nekoliko instrumenata svoje iskustvo stekao je prije svega na raznim tečajevima, jam sessionima i samostalno stvarajući i razvijajući svoju kreativnost, a potom i kroz razne nastupe sa različitim glazbenicima, ili sastavima te ulične performanse sa ljudima iz raznih zemalja. Najviše se profilirao kao perkusionist u sklopu mladog ethno sastava Balkalar s kojima je, isto kao i samostalno na Handpanu, nastupao u klubovima te na raznim festivalima, svečanim događajima, vjenčanjima, slavljima diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu, kao npr. u Mađarskoj, Sloveniji, Austriji i Crnoj Gori. Nakon što se upoznao sa Handpanom prije 4 godine, osim navedenih nastupa, imao je razne ulične performanse po Hrvatskoj obali, ali i inozemstvu u sklopu kojih je mnogu djecu, ali i ljude svih ostalih generacija, na svoje i njihovo veselje, ukratko podučavao svirati instrument. Svoje sviranje ne bazira toliko na teoriji i tehnici, nego mu je naglasak najviše na intuiciji, osjećaju, improvizaciji te dinamici.

  Trenutno radi na samostalnom albumu sa Handpanom 'From the Heart' na kojem će se naći i njegova 3 već izdana singlea 'Inception', 'Simplicity' i 'Inner Zen'. Surađivao je i sa raznim drugim glazbenicima pa tako i sa Lu Jakelić na pjesmi 'Priče o duhovima' te sa VIBE Handpanom na skladbi 'Potential'. Kao jedan od rijetkih svirača Handpana u Hrvatskoj sa šarolikim iskustvom, želi podijeliti svoju sreću, strast prema glazbi, znanje i vještine sa drugim ljudima.

  Samo 8 termina dijeli vas od samostalnog sviranja i skladanja

  Individualno

  1990kn

  • 8 termina od 1 h
  • Uvjerenje o završenom tečaju
  • Ne uključuje se rad s udaraljkama

  Grupa od 4 polaznika

  990kn

  • 8 termina od 90 min (blok sat)
  • Uvjerenje o završenom tečaju
  • Uključuje i rad s udaraljkama za razvijanje ritma

  Gdje smo?

  Glazbena Kuća

   

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Postani član!