Kao što već većina članova zna, plan je da do sredine proljeća ove godine osposobimo dvorište za organizaciju svirki uživo sa bandovima koji redovito koriste prostor udruge kako bi radili na svojoj glazbi. Slijedi opis plana u kojemu je vidljivo što nam je od opreme potrebno kako bi udrugu digli na jednu višu i novu razinu.

“Uz nastupe sa smiješkom kroz život”

Osobno sam iskusio koliko mi glazbeni instrument pomaže usmjeriti višak energije na nešto što ostavlja pozitivan i neizbrisiv trag, a taj trag nazivam glazbom. U mojim pjesmama točno možete čuti kako sam se osjećao u trenucima inspiracije. Uzbuđenost i sreća koji čovjeka obuzima u trenutku kada izvodi svoje pjesme pred gledateljima koji se pronalaze u tekstovima i započinju dan s tvojom glazbom je nešto neopisivo. Upravo taj osjećaj želim da ljudi dožive kroz ovaj projekt. To nije nužno uspjeh velikih razmjera već uspjeh koji bi band podijelio sa svojim uzvanicima, pa i šire.

Mi ljudima želimo pružiti glazbeni razvitak odnosno razviti potpuno novu glazbenu scenu s bandovima koji sviraju u prostorima udruge. Kako bi Dave Grohl rekao: „Zatvorite se u garažu i svirajte, to je jedini pravi i iskreni recept glazbenog uspjeha!“.

Glazbena Kuća, udruga za promicanje glazbene i tehničke kulture sadrži dvije kompletno opremljene prostorije za probe, „garaže“ gdje bandovi što profesionalni što amaterski vježbaju i rade na glazbi.

Prostor želimo dodatno opremiti kako bi glazbenicima omogućili da isti materijal mogu snimiti i izvoditi na organiziranim događanjima. Ukratko to je sljedeća oprema:

  • Mikrofoni
  • Miksete
  • Razglasni zvučnici
  • Pojačala
  • Stalci
  • Kablovi
  • Bina
  • Rasvjeta

U prostorijama za vježbanje opremom bi omogućili da bandovi mogu uživo snimati svoje probe. Na taj način bi puno brže i efikasnije razvijali glazbu jer bi uvidjeli je li nešto previše ili premalo odsvirano.

U dvorištu bi opremom istim bandovima omogućili izvođenje pjesama pred publikom organizirajući svirke uživo i promičući glazbenu kulturu među svim dobnim skupinama.

Potaknite svoju kreativnost i pridružite nam se!

Dopredsjednik udruge: Daniel Badanjak