fbpx

Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu

Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

Novi Zagreb ove godine zahvaljujući VELIKOJ podršci Zagrebačkog Velesajma dobio je festival pod nazivom “Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu” u neposrednoj blizini naše Kućice, na velikoj zelenoj površini ispred paviljona br.20!

11 dana Open Air festivala s ciljem promicanja glazbene i tehničke kulture te mladih neafirmiranih glazbenih sastava i umjetničkih programa.

Misija

Oplemeniti ponudu grada Zagreba edukativno-glazbeno-sportsko-umjetničkim programom kroz višednevni festival koji bi se održavao jednom godišnje.

Vizija

Postati svjetski poznati i priznati edukativno-glazbeno-sportsko-umjetnički festival koji na području Zagrebačkog Velesajma može neograničeno rasti.

VOLONTIRAJ

Dragi naši ukućani i ljubitelji glazbe,

Pozivamo vas da se pridružite našem entuzijastičnom timu volontera na nadolazećem glazbenom festivalu Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu koji će se održati od 22.6. do 2.7. Ovo je jedinstvena prilika da sudjelujete u nevjerojatnom glazbenom iskustvu i pružite podršku organizaciji festivala.

Kao volonter, imat ćete priliku biti dijelom dinamičnog tima koji radi iza scene kako bi osigurao da sve protekne glatko i da posjetitelji dožive nezaboravno iskustvo. Vaš doprinos bit će ključan za uspješno provođenje festivala, a vaše vrijeme i trud bit će cijenjeni.

Nudimo vam raznovrsne mogućnosti volontiranja koje uključuju:

 1. BOB GRADITELJ – Pomoć u postavljanju i rastavljanju ograde i pozornice: Ako ste fizički snažni i volite raditi na otvorenom, možete nam pomoći u postavljanju i rastavljanju pozornice. Vaša snaga i marljivost bit će neophodni kako bismo osigurali da sve bude spremno prije početka festivala i da se sve sigurno demontira nakon njega.
 2. EMILY IN ZAGREB – Kreiranje sadržaja za društvene mreže: Ako uživate u komunikaciji s ljudima i imate dobre komunikacijske vještine, možete nam pomoći u kreiranju i objavi sadržaja za društvene mreže (TikTok, Instagram i Facebook). Bit ćete prva točka kontakta za online posjetitelje i odgovarat ćete na njihova pitanja, pružati informacije i širiti pozitivnu energiju za one koji iz nekog razloga ne mogu fizički posjetiti naš festival.
 3. MOE SZYSLAK – Pomoć u ugostiteljstvu: Ako uživate u radu s hranom i pićem, možete nam pomoći u ugostiteljskom dijelu festivala. Bit ćete dio tima koji će pripremati i posluživati hranu i piće posjetiteljima festivala. Vaša energija i briga za detalje pomoći će stvoriti ugodno iskustvo za sve.
 4. HULK: Tim za sigurnost i nadzor: Ako imate iskustva u osiguranju događaja ili nadzoru, možete se pridružiti našem timu za sigurnost i nadzor. Vaša uloga bit će osigurati sigurnost posjetitelja, održavati red i riješiti eventualne situacije koje se pojave.
 5. SUPERMAN – Logistika i prijevoz: Pomoć u kritičnim situacijama. Biti ćete dio tima koji su spremni reagirati žurno na uputu organizatora u nepredviđenim situacijama. Obavezno posjedovanje vozačke dozvole B kategorije.

Za svakog volontera biti će osiguran jedan obrok, dva pića i festivalska majica i sticker s odabranom volonterskom ulogom!

Pridružite se našem timu volontera i doživite nevjerojatnu pozadinu glazbenog festivala. Imat ćete priliku susresti se s glazbenicima, upoznati nove ljude i stvoriti uspomene koje će trajati cijeli život.

Za prijavu ili dodatne informacije, molimo posjetite kliknite na link.

Radujemo se vašem odazivu i zajedničkom stvaranju nezaboravnog glazbenog festivala!

Hvala vam na vašem interesu i spremnosti da budete dio našeg tima volontera.

S ljubavlju,

Glazbena Kuća Tim

  Volontirajte kao (obavezno)

  Ime i prezime (obavezno)

  Kontakt telefon (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Kako i kada nam možete pomoći?

  Nastupit će preko 100 izvođača, a ulaz je SLOBODAN

  Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  ULAZ JE SLOBODAN, a ukoliko želite pojačati djelovanje Glazbene Kuće možete nas počastiti svojim dolaskom, donacijom ili glasanjem za najbolji neafirmirani mladi band.

  Glasati možete isključivo na lokaciji događanja, a glasački listić je svaki izdani račun za konzumaciju pića ili hrane. Pobjednik je onaj band koji skupi najveći zbroj konzumacija (iznosa računa).
  Glasati možete isključivo na dan kada band svira, a svaki band imat će svoju glasačku kutiju u neposrednoj blizini blagajne.

  Program

  Kako do nas?

  Kako do nas - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu

  Lokacijski plan

  Mjesto održavanja - trenutno stanje

  Trenutačno zdanje mjesta održavanja Ljeta na Zagrebačkom Velesajmu

  Velika zelena površina (preko 2500m2) ispred kulturno zaštićenog paviljona br. 20 s prekrasnom agrikulturom.

  Poziv na sponzorstvo

  Pozivamo sve koji žele podržati priču Glazbene Kuće da nam se jave kako bi dogovorili potencijalnu suradnju na više područja našeg rada:

  • Edukacija: glazbene radionice i tečajevi
  • Manifestacije: organizacija klupske svirke, koncerata i festivala
  • Podcast: unikatni gosti i predstavljanje mladih neafirmiranih umjetnika

  Kontakt osoba: Daniel Badanjak: +385959023900 / dbadanjak@glazbenakuca.com

  Lineup

  Voditelj programa Romano Dautanac – poantaprice.hr

  Voditelj programa Romano Dautanac - poantaprice.hr - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Cjelokupni program Ljeta na Zagrebačkom Velesajmu vodit će Romano Dautanac (poantaprice.hr), profesionalac koji će promovirati bendove koji izvode, pročitati njihove bitne infose pred publikom, najavljivati događaje, biti zadužen za interakciju sa publikom i izvoditi male glazbeno-scenske točke u pauzama!

  Steve Morgans Elvis Real Tribute

  Steve Morgans - Elvis Real Tribute - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Kad zatvorimo oči, čujemo Elvisa!‘, takvi komentari prate pjevačku karijeru Stevea Morgansa, jednog od ponajboljih svjetskih interpretatora kralja rock’n’rolla! ?
  Steve Morgans godinama zabavlja domaću i stranu publiku izvedbom hitova Elvisa Presleyja, a zbog svog talenta i boje glasa uvršten je među pet najboljih Presleyjevih interpretatora u svijetu. Rijetki su, poput njega, dobili i službenu titulu “Najbolji glas Elvisa Presleya u Europi” na poznatom Elvis Presley festivalu u Ludwigshafenu.

  Dok život i glazba Elvisa Presleya ponovno intrigiraju publiku diljem svijeta, hitove kralja rock’n’rolla na LJetu na Zagrebačkom Velesajmu! 27. lipnja donosi Steve Morgans sa svojim pratećim sastavom, kojeg čine čine vrsni glazbenici i iskreni zaljubljenici u Elvisovu glazbenu ostavštinu.

  Izvor: Klub Sax

  Električna vozila

  Električna vozila - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Osim glazbenog i umjetničkog programa, za vrijeme trajanja festivala imat ćete prilike provozati sve vrste električnih vozila.

  EVozila izlagati će električna vozila proizvođača Inmotion Global (električni monocikli), Evolve Skateboards (električni longboardi) i THE-URBAN (električni romobili).

  Posjetite nas na Zagrebačkom Velesajmu u sklopu festivala Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu i potražite izlagački kutak EVozila te isprobajte jedinstvena električna vozila poput električnih monocikala, popularnih električnih romobila te vrlo zanimljivih i uzbudljivih električnih longboarda. Osobni prijevoz nikada nije bio efikasniji i zabavniji, a Evozila vam mogu pomoći da probijete led i iskusite nove oblike urbanih prijevoza. Njihov tim nudi vam osnovne lekcije kako bi svladali prve korake i vožnje na električnim vozilima.

  Veselimo se druženju, dobroj glazbi i pozitivnoj atmosferi i vidimo se svi skupa ovoga ljeta na Open Air festivalu! 😎

  Cota G4

  Cota G4 - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Cota G4 - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Cota G4 - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Kultni Daruvarski rock band Cota G4 koji ove godine slavi 25 godina postojanja na festivalu će nam predstaviti pjesme sa novog albuma „Mjesečeva kći“ uz presjek svojih najboljih pjesama…

  Živa Voda

  Živa Voda - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  U okviru Festivala Perforacije i Ljetom na Velesajmu, UIII (Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja) 2. srpnja 2023. godine predstavlja ovogodišnje izdanje izvedbenog djela Opera Commerciale. Prva dva čina Opere biti će izvedena u Kineskom paviljonu s početkom u 21 sat, a treći i završni čin biti će predstavljen na pozornici Ljeta na Velesajmu ispred Paviljona 20 s početkom u 22 sata.

  Treći čin pod nazivom “Nesvrstani Armstrong” je hommage sastava Žive vode (Nenad Sinkauz, Nenad Kovačić, Alen Sinkauz, Maja Rivić, Mak Murtić, Nika Bauman, Vedran Peternel i dr.) Louisu Armstrongu, odnosno njegovom nastupu na Zagrebačkom velesajmu 1959. godine.

  Pava

  Pava - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Pava, svježe lice hrvatske glazbene scene, svojim trećim solističkim koncertom najavit će početak rada na drugom studijskom albumu. U Glazbenoj Kući u sklopu festivala Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu, mjestu gdje je glazba uvijek dobrodošla, Pava će nastupiti uz svoj prateći bend talentiranih glazbenika i goste iznenađenja. Izvest će singlove poput “Kraj mene” koji se već nakon prvog tjedna emitiranja našao pri vrhu HR TOP 40 liste najemitiranijih singlova, “Slobodan”, “Ponekad” i ostale pjesme s albuma prvijenca ‘Prvi koraci’

  Uz svoj autorski rad izvodit će i hitove svjetske i domaće glazbene scene izvođača poput Duffy, Amy Winehouse, Josipa Lisac, Jinx i mnogih drugih. Mlada kantautorica posebno uživa pod svjetlima bine u interakciji s publikom gdje pažnju osvaja svojim vokalom, glazbenom vještinom i osmijehom – više nego dovoljan razlog da ne propustiš ovaj koncertni događaj.

  Kosan

  Kosan - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Kosan je multidimenzionalni, glazbeni sastav uronjen u istraživanje međuharmonijskih, ritmičkih odnosa svjetske melodijske etnografije u interstelarnom prostoru. Sastavljen od modularnih glazbenih jedinica ovaj sastav transformira prostor i vrijeme kupkom eksplozivnih balkanskih melosa, psihonautičnih pejsaža i plesnih vibracija u transpersonalno iskustvo dostupno svima. Pomno osluškujući vibracije publike Kosan djeluje kao portal između svjetova, propitkujući ljudsku svijest i duhovnost kroz frekvencijska strujanja unutar glazbenih vrijednosti.

  From Another Mother

  From Another Mother - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  From Another Mother - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Ukratko, From Another Mother su progresivni rockeri koji stvaraju kaos. Taj kaos je začinjen frenetičnih gitarama, mahnitalim udaranjem po bubnjevima dok bas daje ritam ludila. Zajedno je to sve zbrkano, čas tiho, mirno i minimalistično, dok u drugom trenutku dolazi do erupcije vulkana koji izbacuje sve iz sebe (lavu, prašinu, plinove, vulkanske bombe uz neizostavne potrese).

  Opis by: Siniša Miklaužić

  LES

  LES - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  LES - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Ukratko, From Another Mother su progresivni rockeri koji stvaraju kaos. Taj kaos je začinjen frenetičnih gitarama, mahnitalim udaranjem po bubnjevima dok bas daje ritam ludila. Zajedno je to sve zbrkano, čas tiho, mirno i minimalistično, dok u drugom trenutku dolazi do erupcije vulkana koji izbacuje sve iz sebe (lavu, prašinu, plinove, vulkanske bombe uz neizostavne potrese).

  Opis by: Siniša Miklaužić

  Gusti Sok

  Gusti Sok - Elvis Real Tribute - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Gusti Sok - Elvis Real Tribute - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Gusti Sok - Elvis Real Tribute - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Gusti Sok je pop/rock bend iz Bjelovara nastao krajem 2022. godine. Stvara glazbu u kojoj se čuju utjecaji stranih i domaćih rock izvođača s kraja 70-ih i 80-ih godina. Bend trenutno broji 7 stalnih članova s višegodišnjim glazbenim iskustvom i dopušta si izlaske iz žanrovskih okvira.Do sad su objavili dva singla na svom You Tube kanalu, a trenutno rade na aranžmanima i snimaju nove singlove u svom FoggyRoom Production studiju.

  Bad Elephant

  Bad Elephant - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Bad Elephant - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Bad Elephant je četveročlana grupa koju čine pjevačica Gloria Dragičević, Davor Šarić na gitari, bubnjar Matko Staudacher(Frozen Forest) i Saša Stajčić( Subway Dogs) na bas gitari. Svi članovi su iz Zagreba osim pjevačice Glorie koja je iz Rijeke. Glazbeni izričaj Bad Elephanta temelji se na alternativnom rocku s utjecajima bluesa i prog. rocka. Grupa djeluje od 2019. Autori su desetak vlastitih pjesama na engleskom jeziku od kojih se najviše ističu Start To Fly i Breaking Free koje su u demo verziji su YouTubeu skupile nekoliko tisuća pregleda.

  4Agape

  4Agape - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  4Agape - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Mi smo beskompromisna, zaigrana četvorka čistokrvnih rockera koju sačinjavaju Biljana na vokalu, Goran na bubnjevima, Bruno na bassu i Renato na gitari. Zaljubljeni smo u vječne teme ljubavi, slobode, istine i pravde. Mi smo nešto kao “četiri jahača” u ovom svijetu “ljubavi eklipse”. Odlučno jašemo na čvrstim i žestokim ritmovima bubnjeva i gitara i odapinjemo strijele ljubavi. Naša poruka je:

  Budi svoj, budi autentičan!
  Širi dobre vibracije,
  zaljubi se u život,
  zagrli čitav svijet,
  zagrli sve nacije!”

  Više o nama na: https://www.foragape.com/ 

  Balkan Funk Experiment

  Balkan Funk Experiment 6. godišnjica Glazbene Kuće
  Balkan Funk Experiment osim različite dobi, članovi BFE-a dolaze i iz različitih dijelova regije, Hrvatske, Bosne i Srbije, što se odražava i na glazbu koju sviraju. Do sad su stvorili tridesetak autorskih pjesama, snimili album “Provokacija” te započeli s radom na sljedećem. U njihovim pjesmama mogu se čuti rock, funk i jazz kombinacije, s provokativnim tekstovima koji rijetko kog ostavljaju ravnodušnim. Na sve to dodajte još jednu zdravu dozu humora i dobili ste Balkan Funk Experiment.

  ectratis

  ectratis - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  ectratis - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  ectratis je studio projekt i bend zagrebačkog glazbenika Mateja Blečića.
  
Projekt postoji još od 2014. kada je u periodu kroz tri godine izdano nekoliko demo izdanja i singlova. 2017. godine započinje snimanje debitantskog prog rock/jazz fusion albuma The Artificial Spirit koji je naposljetku izdan krajem 2019., te je međunarodno priznat s pozitivnim recenzijama u zemljama poput Ujedinjenog Kraljevstva, Nizozemske, Portugala itd.

  Nedugo nakon toga započinje se sa snimanjem pratećih singlova i spotova za drugi album, zajedno s formiranjem live benda čiji su članovi Matej Blečić (vokal, klavijature, gitara), Jelena Galić (prateći vokal, bas gitara), Tomislav Tonković (gitara) i Tin Brkljačić (bubnjevi).

  Drugi album Clock Is a Thing of the Past izdan je na jesen prošle godine, a sastoji se od ukupno devet pjesama koje se najbolje mogu opisati kao mješavina pop rocka, jazz fusiona, progresivne i new wave glazbe sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća, iako su prisutni i drugi utjecaji.

  Trenutni planovi ectratis projekta su promoviranje novog albuma kroz koncerte, te snimanje nove i zanimljive glazbe s naglaskom na singlove i video spotove.

  Soba 9

  Soba9- Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Soba9- Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Soba 9 nije samo bend, nego pravo mjesto – za druženje, skladanje i produkciju glazbe, zabavu i ostale stvari koje nećemo/ne smijemo spominjati. Uostalom, to je i mjesto na kojem je sve započelo. Najprije s osebujnim gitaristom kojem je trebao netko za svirku, a tu onda ulazi basist koji tek treba naučiti svirati i kreativac koji pomaže pri skladanju, ali se još ne može odlučiti za instrument. I na kraju dolazi i posljednji dio slagalice – Vokalistica (s velikim „V“), usto i violinistica te jedina glazbeno obrazovana, ukratko – osoba koja je cijeli život u glazbi i s glazbom. I tako su se četiri mušketira, umjesto u garaži, našli u sobi 9 i osnovali Sobu 9. U međuvremenu nalaze bubnjara koji nadopunjuje njihov zvuk. S obzirom da dolazimo iz različitih sredina i dosta smo otvoreni za nove stvari, a k tome i kreativni i domišljati, naše glazbene probe izgledaju ovako: jedan dan sviramo jazz, drugi funk, treći klasični rock i punk, a ostatak tjedna ono sto stignemo. Tako bi se ukratko naš zvuk najjednostavnije mogao opisati kao mješavina popa, rocka, funka, punka, jazza i psihodelije začinjen osebujnošću članova Sobe 9, a najbolje ga možete upoznati slušajući naše pjesme. Možete posjetiti našu IG stranicu i tako nas bolje upoznati.

  Puno više o nama možete saznati na našem instagram profilu: https://www.instagram.com/soba9band/

  Crna GRupa

  Crna Grupa - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Crna Grupa - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Rock ‘n’ roll trojka i Zagreba.

  Silky Smooth

  Silky Smooth

  The Haze – Guns N’ Roses Tribute

  The Haze - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  The Haze - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Guns N Roses tribute band sastavljen od iskusnih rock glazbenika sa frontmanom Mladenom Hermanom koji ZG tribute scena već dobro poznaje.

  Broken Rockers – Motorhead Tribute

  Broken Rockers - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Broken Rockers - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Motorhead tribute band.

  Contra

  Contra - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Contra - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Contra je nastala 2001. godine u Virovitici.

  Prijatelji koji su izašli iz druženja u Muzičkoj školi, snimaju svoj prvi demo audio uradak zvanim Express! Sa motom: Budi ono što jesi!

  Izašli iz Rock okružja, snimajući sve tadašnje nastupe kao dokazni materijal osobnih utiska u vremenu. Spletom okolnosti, zamrznuli su svoj rad na 20 godina.

  U nastaloj pauzi od 20 godina,članovi benda nastupali su svirajući s mnogim glazbenicima i sastavima.

  U zimu 2021. godine, odmrznuli su svoje ideje i nastavili put kojim su davno krenuli, napravili Reunion ! Snimivši Album pod nazivom : Sunce izlazi na zapadu ! nastavljaju svoj put prema promociji glazbe i slobode svake osobe.

  Članovi:
  Gitara – Antonio Obadić -Tona
  Gitara/vocal – Matej Mihelčić – Miha
  Bass Gitara – Vedran Halužan – Halac
  Bubanj – Goran Moslavac – Gogs

  Moto Contre : Be Yourself!

  Trip To Caldera

  Contra - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Contra - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Petočlani rock/heavy metal bend iz Hrvatskog Zagorja. Sviramo zajedno u razno-raznim kombinacijama još od srednjoškolskih dana, a sadašnja postava i formacija je na okupu oko 2 godine. Za sobom imamo desetak sviraka.

  Emberam

  Emberam koji unatoč tome što su bend formirali u rujnu prošle godine, svaki put iznova iznenada svojom virtuoznošću i studioznom pristupu kompoziciji.
  Death-Thrash, Zagreb

  Powerslav – Iron Maiden Tribute

  Powerslav Iron Maiden Tribute Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Powerslav Iron Maiden Tribute Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Iron Maiden tribute band iz Zagreba.

  Beatbox Croatia

  Beatbox Croatia - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Beatbox Croatia - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  70-ih godina prošlog stoljeća, u New York Cityju započet je novi žanr glazbe sada u svijetu poznatiji kao Hip Hop.
  Zbog skromnih početaka i oskudnosti glazbenih instrumenata, pripadnici ove subkulture bili su primorani okrenuti se vlastitom glasu za stvaranje glazbene podloge.

  Na temelju toga, na ulicama Bronxa se rodila novonastala podvrsta glazbene umjetnosti, poznatija kao beatbox – vrsta vokalne perkusije, koja oponaša zvukove raznih instrumenata, koristeći usta i glas.

  Rapidnim širenjem beatbox kulture diljem svijeta, ona se uvukla i na prostore Republike Hrvatske.

  Budući da beatbox nije bio organiziran u Hrvatskoj pojavila se neprofitna grupa umjetnika koji su svojom vlastitom voljom i mogućnostima stvorili zajednicu pod nazivom Beatbox Croatia.

  Beatbox Croatia kao neslužbena organizacija bavi se promoviranjem alternativne kulture na području Republike Hrvatske i okolice kroz razna događanja i aktivnosti, kako uživo, tako i na društvenim mrežama.
  Povodom događanja “Ljeto na Velesajmu” Beatbox Croatia dovodi nam mlade, ambiciozne i talentirane umjetnike koji će pokazati vlastiti spektar mogućnosti proizvodnje zvukova i muzike vlastitim glasom.

  Kompletan događaj možete vidjeti i iskusiti na Open Air festivalu koji se održava na Zagrebačkom Velesajma u nedjelju 25.06. s početkom u 16h.

  Tracki

  Tracki - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Tracki - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Mladi mostarski glazbenik sa zagrebackom adresom od 2015. godine. 2022. godine kao neovisan pod kolektivom “Stecak” izbacio album prvijenac “Vaki Naki”. Tematika šarolika, s puno repa, samo sto kako volim rec sam za sebe: Tracki je guslar nije reper !

  Munchmen

  Munchmen - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Munchmen - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Munchmen je zagrebački bend koji je već 2015. god. počeo puštati svoje korijene u garažama i na školskim igralištima. Nakon nekoliko godina sviranja, stvaranja, improviziranja i traženja članova, bend se u sadašnjoj postavi formira 2019. te za svoje prvo izdanje pod imenom Munchmen objavljuje istoimeni EP album 2021. godine. Svojom funk-rock mješavinom, često inspiriranom žanrovima kao što su jazz, grunge, pop, hip hop, indie i blues, predstavljaju se na glazbenoj sceni kao energični live izvođači koje ne gube fokus tokom snimanja studijskih snimaka i “finesa”. Za svoj prvi nastup, Munchmen je proglašen pobjednikom 25. HGF-a te bend nastavlja sa svojim koncertnim pohodom, poslije čega lagano kreću u izradu svojeg prvog studijskog albuma.

  Stela i astronauti

  Steala i Astronauti - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Steala i Astronauti - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Na valovima kombinacije country i ex yu zvuka, nezaobilaznog popa i modernog rock’n’rolla na scenu dolazi mladi bend iz Zagreba – Stela i astronauti. 

  Ovaj bend ne traži svoj put na utabanim stazama klasičnih muzičkih žanrova, nego pronalazi identitet i dušu svake pjesme isprobavajući je u različitim zvukovima i instrumentalima.

  Stelu i astronaute čini glazbena petorka (Stela, Nina, Luka, Vinko i Luka) koji entuzijastično, ali sigurno, obrađujući razne žanrove kreću u osvajanje mlade zagrebačke muzičke scene.

  Pokle

  Pokle - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Pokle - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Novi okus pop punka.

  Paraziti

  Paraziti - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Paraziti - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Ideja o punk rock bendu krenula je još 2019. kada su se Filip i Kolumbo upoznali. Vrlo brzo nakon toga je došao koronavirus zbog kojeg je sve stalo. Tek na ljeto 2021. su nastali Paraziti kada se je Ivan priključio bendu. Zagrebački punk rock bend Paraziti su spoj iskustva i mladosti. Krajem 2021. bend dobiva novi glavni vokal, član se zove Alex. Filip svira gitaru i na backing vokalu je. Kolumbo je na basu i backing vokalu. Ivan svira bubnjeve. U posljednje skoro dvije godine djelovanja bend Paraziti bilo je nekoliko lokalnih nastupa u Zagrebu. Paraziti sve skupa imaju desetak pjesama. Imaju snimljen jedan singl i rade na snimanju albuma.

  Fuzz Mihi

  Fuzz Mihi - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Fuzz Mihi - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Na papiru magistar inženjer i profesor računarstva, u praksi predavač na fakultetima, a u duši mladi zagrebački kantautor i multiinstrumentalist, koji, moglo bi se reći, radi sve u DIY punk stilu. Nakon nebrojenih pokušaja sastavljanja benda i nakon raspada posljednjeg duo-benda, S.K.R.B., u 2021. nastavlja samostalno snimati glazbu u Studiu ENVI, Dugo Selo te 11.11.2022. dovršava i izdaje svoj prvi samostalni album, “Acceptance.” Na albumu, instrumente i vokale pokrio je pretežno sam, uz povremenu suradnju drugih glazbenika, među kojima se našao i Ivor Kos, AKA “Ivor u šumi.” Album je moguće poslušati na Spotify-u, Bandcamp-u, Apple music-u i naravno, Youtube-u, a u nastavku se nalazi link na Spotify-u: https://open.spotify.com/album/57qbl5eXRK4AxshEkXb7n6?si=xXaxTHwWSxatpV7RAI6e4g&nd=1

  Uživajte u vedrim, ali mračnim zvucima ovog albuma 🙂

  Bagra

  Bagra - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Bagra - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Bagra je alternativni rock bend iz Zagreba koji je nastao 2019.god. u Glazbenoj Kući i uz nekoliko izmjena danas djeluju u postavi koju čine Tomislav Ivačić za bubnjevima, Filip Pratnemer na gitari, Antonio Popović na bas gitari i Marko Horvat kao vokal. Na repertoaru imaju 15tak autorskih stvari gdje svatko može pronaći nešto za sebe, od laganih nota do žestokih riffova. Trenutno rade na izdavanju prvog albuma.

  Urban Etno Band

  Urban Etno Band - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Urban etno bend na svoj poseban način kreira obrade pjesama sa štihom koji stvara ozračje i energiju koja povezuje u sebi sva 4 elementa i stvara nove.

  Članovi benda su Ninoslav Herceg, Sonja Burić, Dario Fadljević i Marin Lelas.
  Isprike jer nemamo fotku cijelog benda, ali to vam mozemo naknadno poslati.

  Black Jack

  Black Jack - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Black Jack - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Grupa “Black Jack” mladi je varaždinski rock band, oformljen krajem 2022. godine. Iako s nekoliko autorskih pjesama u planu za bližu budućnost, uglavnom sviramo obrade hitova legendarnih i svima poznatih jugoslavenskih rock bendova. Cilj nam je doprijeti do čim veće publike te zabavljati istu, istovremeno radeći ono što najviše volimo – svirati.

  Trixy

  Black Jack - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Trixy - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Trixy bend postoji od 2020. Članovi benda su Sonja Burić, Ninoslav Herceg, Mladen Klarić i Ninna Viguc. Sviramo/stvaramo autorske pjesme kao što su Čarolija krijesnice u suradnji s Ninom Kraljić, Nisi sam brate, nisi sama sestro u suradnji s Matijom Gečevićem Khanom, Rekao si, Oblak, Ista stvar, Prva kiša . Sve nabrojane pjesme možete naći na našem YouTube kanalu (Trixy bend Zagreb)
  Veselimo se nastupu na vašem festivalu.

  The Reigns

  The Reigns - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  The Reigns - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  The Reigns su četverac sa zagrebačkom adresom, a porijeklom iz raznih krajeva Lijepe naše. Sviraju rock u užem i širem smislu; od hard & heavy, preko progresivnog do alt-rocka. S radom su krenuli početkom 2020. godine te im je od samih početaka cilj bio stvaranje vlastite glazbe. Do sada su imali nekoliko nastupa u zagrebačkim klubovima, a krajem 2022. godine su proglašeni pobjednicima 16. O’Rock festivala u Oroslavju, te festivala autorske glazbe ST-art u Splitu. Za sebe kažu kako u nastupima ne rade greške već samo eksperimentiraju sa mikrotonalitetima i poliritmijama. U bližoj budućnosti će objaviti prve studijske singlove.

  Kal’s Penny

  Kal's Penny - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Kal's Penny - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Kal’s Penny je bend alternativnog izričaja s naglaskom na rocku i nerijetkim spajanjem primjesa širokog spektra žanrova. Zvuk karakterizira energična ritam sekcija na čiji se groove vežu melodične gitare i čvrsti riffovi. Bend čine Nikola Bakšić (vokal), Ivan Srša (gitara), Dominik Sladić (gitara), Luka Berić (bass) i Aleks Ignjatov (bubnjevi). Do sada su objavljena tri singla koja imaju uporište u rocku, dok sljedeći neobjavljeni singlovi eksperimentiraju s funkom, jazzom, rapom, countryjem, stonerom.

  Montag

  Montag - Elvis Real Tribute - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Montag - Elvis Real Tribute - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Montag je band osnovan 2018. godine, a čini ga ekipa odrasla na novovalnom i post punk zvuku, kojem besramno dopuštamo da utječe na nas. Sviramo autorske stvari, koje su kronika vremena u kojem živimo, a govore o borbi sa svakodnevicom, društvu koje tone u apatiju i svijetom koji korača u pogrešnom smjeru. Montag je zvuk i emocija, naš zadnji otpor današnjici. Montag nije band koji će vam probuditi nadu u bolje sutra – to je na vama. Stay dark.

  Grof Rifula

  Grof Rifula - Elvis Real Tribute - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Grof Rifula - Elvis Real Tribute - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Mi smo rock bend “Grof Rifula“, volimo tvrde rifove i pjevne melodije. Žanrovski spajamo klasični rock, grunge, doom i blues u svoju inačicu rokenrola. Cimeri Dino i Luka su za Božić 2020. u svojoj špajzi na Trešnjevci snimili božićnu pjesmicu i stavili je na youtube. Dečki s kojima su igrali basket u kvartu su čuli pjesmu i predložili osnivanje benda. Okupili smo se kao Majke cover bend i prigodno se nazvali Očevi. No, cover bend nikad nismo bili već smo od početka štancali svoje pjesme. Trenutno snimamo album prvijenac te imamo nekoliko manjih nastupa.

  Blues Poison

  Blues Poison - Elvis Real Tribute - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Blues Poison - Elvis Real Tribute - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Sastav Blues Poison osnovan je u Zagrebu 2022. godine, od članova s dugogodišnjim glazbenim iskustvom. Izvodi blues i rock standarde, u vlastitoj obradi. Članovi su: ZORAN AĆIMOVIĆ, gitara; IVICA BAKULA, bas gitara, vokal; TINO PRUSAC, bubnjevi; ALEKSEJ PAVLOVSKY, usna harmonika, vokal.

  Adrenalica

  Adrenalica - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Adrenalica - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Upravo je svemirska energija ovog žestokog hard rock banda, a poznavatelji glazbene scene složit će se kako je Adrenalica predvodnik samoborskih rockera. Moćan ženski vokal dodatan je razlog zbog kojeg Adrenalicu moraju poslušati svi koji vole ovu vrstu glazbe. Okupili su se još 2011. kao cover band, a od prošle godine intenzivno rade i na autorskim pjesmama. Ovom žestokom i zvučnom pjesmom na svoj način daju doprinos osvještavanju uvijek aktualne problematike nasilja nad ženama, kao i nasilja uopće.
  www.adrenalica.com

  Robostrop & the CEO

  Robostrop & the CEO - Elvis Real Tribute - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Robostrop & the CEO - Elvis Real Tribute - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Robostrop & the CEO je instrumentalni world groove fusion sastav iz Novog Zagreba.
  Groove je centralna ideja i na nju se vežu razne ostale ideje koje dolaze od svih članova benda:
  Bubnjevi: Ante Lučić
  Bas gitara: Mislav Gruber
  Gitare: Stjepan Kulić i Zvonimir Karanušić
  Robostrop & the CEO svira većinski Instrumentalnu glazbu u kojoj solaže, lead melodije i ritmičke fraze na gitarama zamjenjuju vokale na podlozi od tvrdog groovea koju čine bas gitara i bubanj.
  Što se samog snimanja i zvuka tiče, inspirirani su rock i jazz fusion zvucima 70-ih i 80-ih, uz zdravu dozu funka i psihodeličnog rocka, tradicionalne i rock glazbe bliskog istoka, anadolskog rocka i romske glazbe.
  Izdali su dva albuma koji su snimljeni uživo pod producentskom palicom Toni Tkaleca u Penthouse music studiju:
  “Samo duboko” (2021.) i
  “Samo da ti bude dobro” (2022.).
  Bend je odradio hrpu svirki po Zagrebu i okolici po klubovima i ponekom festivalu, a i prvu međunarodnu svirku u Ljubljani u kultnom Prulčeku 2022. godine. Iduća velika stepenica je Zelenkovac Jazz Festival koji se održava ovo ljeto od 10. do 13. kolovoza u BiH. Bend je trenutno u procesu stvaranja novih pjesama i poliranja nešto starijih koje još nisu službeno snimljene, a koje bi se trebale naći na trećem albumu kojeg se nadaju izbaciti do kraja 2023. godine.
  Neka groove bude s vama!

  Fog Fleet

  Fog Fleet - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Fog Fleet - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Once when there were NO HESPERIDES
  and thw WOLF PARADE just began
  FOG FLEET emerges
  Now, come and CONSPIRE with us

  Red Solo Cups

  Red Solo Cups - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Red Solo Cups - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Red Solo Cups with a US frontman will be playing rock hits from the 90s (and early 2000s). The Offspring, Sublime, Blink-182, Barenaked Ladies, Collective Soul and Smash Mouth are just some of the bands whose hits will take you back to the era of American movies like She’s All That and American Pie. Come and get drunk with us!

  Wakeups

  Wakeups - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Wakeups - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Wakeups je one man band koji u kojem svira gitaru i pjeva Aleksandar Stajčić. Glazbeni stil koji pokriva je blues, hard rock i indie rock. Wakeups ima oko 20-ak pjesama od kojih je trećina na hrvatskom, a ostale su na engleskom jeziku. Nastupio je na Blues Chalengeu u studenom prošle godine. Aleksandar se glazbom bavi od 1992. godine kad je svirao u Subway Dogsima.

  Smrdljivi Martini

  Smrdljivi Martini - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Smrdljivi Martini - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Smrdljivi Martini su zagrebački bend koji pjeva o konkretnim problemima svoje generacije, pametnim ali i glupim forama, najboljim kombinacijama hrane, ljubavi i svom gradu. Nastali su u prosincu 2021. s ciljem prijaviti se na Superval festival iz šale, a od samog početka sviraju autorske pjesme. Ubrzo su pronašli publiku i svirali u klubovima poput Cadillaca, Saxa, Hard Placea, Melina i Vintage Industrial Bara (u sklopu Supervala). Sviraju punk rock s utjecajem raznih žanrova (alternativa, funk itd.).

  Smrdljivi Martini

  Smrdljivi Martini - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Smrdljivi Martini - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Smrdljivi Martini su zagrebački bend koji pjeva o konkretnim problemima svoje generacije, pametnim ali i glupim forama, najboljim kombinacijama hrane, ljubavi i svom gradu. Nastali su u prosincu 2021. s ciljem prijaviti se na Superval festival iz šale, a od samog početka sviraju autorske pjesme. Ubrzo su pronašli publiku i svirali u klubovima poput Cadillaca, Saxa, Hard Placea, Melina i Vintage Industrial Bara (u sklopu Supervala). Sviraju punk rock s utjecajem raznih žanrova (alternativa, funk itd.).

  Jabadera

  Jabadera - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Jabadera - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Jabadera je četveročlani studentski alt rock bend koji iza sebe ima desetke nastupa u klubovima i na festivalima, a u jesen 2021. izbacuju svoje prvo izdanje – EP „Najbolje što znam“. Album čini 5 autorskih pjesama, a objavljen je pod etiketom El Records – izdavačke kuće za mlade bendove u čijem radu sudjeluje dio benda. Nedugo nakon izlaska albuma, objavljen je i spot za singl “100 razloga”. Singl je uvršten na festivalsku kompilaciju 25.HGF – Najbolje od demo scene 2021.

  Elephant Hump

  Elephant Hump - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Bend Elephant Hump postoji od 2016. Glazba koju stvaraju je zvuk umirujućih, nostalgičnih i mekih frekvencija isprepletenih u okvire elektronske i rock glazbe ’60-ih i ’70-ih, što im je osnova za postizanje željenog izričaja koji je često ambijentalnog, plesnog ili klasičnog koncertnog karaktera. Nastupi uživo često su rezultat klasične forme benda (gitara, bas gitara, puhački instrument, udaraljke) uz pratnju ritam mašine, koju ovisno o vrsti nastupa uživo može zamijeniti bubnjar. Do sada su objavili debitantski album 2019. godine i popratna tri singla (Afroboat, Elly’s Funk, Sofa Surfer…). Prije malo više od mjesec dana objavili su novi singl “Thinn Jazz” s kojim najavljuju novi album “Telekomander”, koji planiraju objaviti krajem ove godine.

  Diskonaut

  Diskonaut - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Diskonaut - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Diskonaut je peteročlani bend koji svira autorsku glazbu na hrvatskom jeziku, žanrovsku kombinaciju diska, funka i psihodeličnog rocka, inspirirani plesnim ritmovima i gruvovima 70’ih godina prošlog stoljeća u kombinaciji sa modernim popom i neuobičajenim ritmovima.

  Sick Of You

  Sick Of You - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Sick Of You - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Sick Of You je bend nastao sredinom 2022. godine a čine ga ljubitelji raznih glazbenih žanrova. Eksperimentiraju sa stilovima pa se u njihovim pjesmama može čuti i utjecaj panka, noisea, grungea, nu-metala, ali i elektronike, a sve to prate tekstovi koji propitkuju ljudsku psihu. Do sad su snimili tri (demo) singla: “She”, “Zmaj” i “War is never the answer”, koji se mogu poslušati na YouTubeu, a u procesu su snimanja EP-a.

  Grozni Gadovi

  Grozni Gadovi - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Grozni Gadovi - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Sve svoje male pobjede i katastrofe stavljamo na papir i rukama gradimo čvrst avion kojim ih šaljemo jakim vjetrom u lica ljudi.

  Shell

  Shell - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Shell - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Mi smo trojac iz Zagreba (Duje, Tin, Ivan), sviramo autorski alternativni rock, post-hardcore, post-rock. Sviramo već 4 godine, imali smo jedan nastup u Ksetu zasad. Glazba nam je raznovrsnog prizvuka jer vučemo utjecaje iz širokog spektra rocka, prednjače tvrdi gitarski riffovi, energičnost, atmosferičnost, glasno-tiha dinamika i emocionalno nabijeni vokali. Trenutno snimamo EP od 5 pjesama i uvježbani smo i žedni sviranja. Nadamo se da ćete nas odabrati!

  Donkey Hot

  Donkey Hot - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Donkey Hot - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Donkey Hot je rock ‘n’ roll bend koji postoji od 2014. godine, a članovi benda su: Vili Gobac na vokalu, Mihovil Burek na gitari, iza bubnjeva se skriva Hrvoje Dizdar, na klavijaturi je Marijo Dujmić i na basu je Doris Mihaljević. ”Bend je u zadnjih devet godina postigao ništa, tako da se ne nadamo ničemu. Uspjeh nam se još nije dogodio i za njega ćemo možda morati pričekati i par života.”, sa suzom u oku govore članovi benda. Ipak, nedavno su izbacili album “MAMA”.

  Još smišljaju pravi odgovor na pitanje „Zašto se album zove ‘MAMA’?“, nisu se dogovorili je li bolji bubnjar Vili ili Hrvoje, Doris još uvijek nije uspjela doći na vrijeme na probu, a Dujmić još nije uspio hakirati društvene mreže pa da imaju tisuće lajkova na objavama. Zapravo, jedino u što su sigurni je to da će na svakom idućem gigu napraviti ludnicu.

  Burek kaže da „Vili ima to nešto da diže iz mrtvih“, tako da su i oni dobrodošli na njihove koncerte. Vili kaže da publika uvijek dok divljaju na stageu, a obično očekuju razmaženog Gopčevog sina, koji i dođe. Stoga, ako vidiš da negdje sviraju, nema razloga da ne dođeš i ti!

  Dodajemo i jednu ekskluzivnu vijest: Donkey Hotu bilo je potrebno punih devet godina da izdaju album, a s obzirom na to da već sviraju i i neke stvari s drugog albuma, pretpostavljamo da će taj drugi album izaći nekad oko 2045.

  Problem

  Problem - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Problem - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  “PROBLEM, alternative-noise-punk-rock iz Zagreba.
  Malik Abnor – gitara, vokal
  Fibra Aritsop – bubanj
  Zlocko_666 – bas

  Imagruva

  Imagruva - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Imagruva - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Tako se na našem repertoaru nalaze Donna Summer, Diana Ross, Earth Wind and Fire, Mayales, The Bastardz, SevdahBaby i mnogi drugi.
  Članove benda čine:
  Iva Aračić – vokal
  Lucijan Stočić – gitara
  Mladen Barbić – bas gitara
  Zlatko Kačar – klavijature
  Marko Baković – bubnjevi

  Halftonz

  Halftonz - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Halftonz - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Halftonz je zagrebački rock blues bend nastao početkom 2015. okupljanjem iskusnih glazbenih entuzijasta, koji su prethodno prošli kroz različite glazbene sastave. U početku svirajući specifične obrade poznatih blues klasika, a kasnije pomakom prema autorstvu i vlastitim skladbama koje su pomalo “odlutale” u raznim smjerovima rock izričaja, zadržavši tekstove na engleskom jeziku, bend pokušava stvoriti, dočarati i prenijeti svoj doživljaj glazbe.

  2019. godine Halftonz objavljuju svoj prvi singl “Perfect Day” te album “Like Guardians of Time”, iste godine nastupaju i na Zagreb International Blues Festivalu te Croatian Blues Challengeu, a 2020. objavljuju singl “Kickin’ Blues”.

  Nakon više kadrovskih promjena u bendu, od kraja 2022. grupa Halftonz radi na materijalu za novi album i djeluje u sljedećem sastavu: Snježana Perić (vokal), Predrag Dragojević – Peđa (bubanj), Berislav Perković – Bero (bas) i Zoran Jelaković – Kiki (gitara, prateći vokal).

  Bonaster

  Bonaster - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Bonaster - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Bonaster je nezavisni zagrebačko-riječki bend koji se okupio u originalnoj postavi 2018. godine nakon 20-ak godina neaktivnosti. Bend je do sada je objavio 5 pjesama od koje su najzapaženije Solar wind obrada pjesme Le Vent Nous Portera francuske grupe Noir Desir i prvi singl Dobar zvuk koji je ušlao u finale nagrade Mladena Mladenovića 2019. godine.

  Članovi benda su: Lovro Mračić – vokal i gitara, Neven Fabijanić – gitara, Jurica Štiglić – bas i Goran Zubak – bubnjevi.

  Wilhelmina Agnes & The Ermines

  Wilhelmina Agnes - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Wilhelmina Agnes - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Mlada zagrebačka kantautorica i multiinstrumentalistica, Wilhelmina Agnes, bavi se art rock i R&B glazbom. Nastupa s pratećim bendom The Ermines, svi mladi glazbenici, većinom školovani. Iza sebe ima tri singla i album (7 pjesama). Za nastup ima cca 45/50 min programa. Velika joj je želja vratiti tu vrstu glazbe kojom se bavi mlađim generacijama, ali i širim masama.

  Spectrum

  Spectrum - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Spectrum - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Spectrum je eksperimentalni jazz fusion sastav koji nadmudruje svoje kompozicije stvorene u momentu gdje fraze i zanimljivi preokreti ulijeću u mrežu disonantnih boja, no ritmičke poante se pojavljuju same od sebe kroz više razina muzičke ekspresije. Uz to, gitarist benda bi predstavio svoje rukotvorine muzičkih instrumenata u obliku izložbe tijekom nastupa ili neovisno o istom. Spectrum čine Karlo Jeličić (bubanj), Danijel Hršak (trupa), Goran Šoštarić (gitara, hibridna gitara), Krešimir Leko (bas gitara), Fabio Puglisi (klavijature).

  Colostrum

  Colostrum - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Nekad najmlađi bend u Zagrebu i okolici, sada već iskusno pristupaju novim izazovima. Toni Ku$h, Leky Li, Bucy Bu, Damy i Matko Stopalko nakon novih singlova objavljenih u protekloj godini, otvaraju svoju europsku turneju sa zagrebačkim koncertom. Iduće postaje su Helsinki i Gospić, a nakon toga tko zna – možda završe i na showu Dalibora Petka.

  Plesni Studio LaTina

  Plesni Studio LaTina - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Plesni Studio LaTina - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Mi smo LaTina Dance Studio iz Zagreba. Bavimo se LaTina plesovima, te bismo voljeli sudjelovati na ovom događaju tako što bi nastupili sa jednom ili dvije plesne točke i na taj način doprinijeli cjelokupnom programu.U naprijed hvala na prilici.

  Pole Dance & Fire Show

  Pole Dance & Fire Show - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Pole Dance & Fire Show - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Skupni show od Elizabete Rudmankoja je Magistra kineziologije, Prvakinja Hrvatske u plesu i sportu na šipci,neporažena Prvakinja Hrvatske u uličnom vježbanju, internacionalna Pole BattleAdria šampionka te nositeljica 2 državna rekorda u street workoutu.

  I Fire Show Borne Vajdića koji je svijetski priznat solo fire flow artist saunikatnim flow tehnikama u HR i sa največom kolekcijom raznovrsne i unikatneopreme!

  U točci očekujte prikaz snage, elegancije i opasnosti! Uzpokrete HR Pole Dance prvakinje i majstorske igre sa vatrom zadnji redovi kojiveč osječaju napetost i toplinu vatre se pomiču napred da su bliže opasnostikako bi vidjeli što se sve dešava!

  Elizabeta Rudman ima studio u Stenjevcu gdje možetetrenirati uz vodstvo prvakinje HR, više na web elixir.hr

  Borna Vajdić ima FB, IG i TikTok “Quis_ignis” iliweb quisignis.com

  Sophi & Loretta

  Sophi & Loretta - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  Sophi & Loretta - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Moćni energetski nastup Pole Dance upravo iz Peru i Ukrajine! Pomiči granice svojih osjetila i upoznaj se s divljom energijom! Ne možeš propustiti taj val emocija i snage koji će potpuno te pokrit u susretu jedan na jedan s Latinskom Strašću i Slavenski Žarom.

  Pole Dance nastup koji će trajati 10 min u subotu i nedjelju u 16:30 te će otvarati glazbeni dio festivala.

  Pole Dance je akrobatski ples na šipci i oko nje. Podrazumijeva isto i ples kao poveznicu glazbe i ideje o pjesmi, koja se odvija kroz pokrete tijela. Gledatelj lako će se povezati s pričom i doživjeti snažne emocije.

  Nastup uključuje puno energije, zabave, uživanja, i je idealan za službeno otvaranja festivalnog dana.

  Walde i Nipriye

  Walde & Nipriye - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Walde i Nipriye – dvije plesne skupine s dugogodišnjim iskustvom i nizom nastupa i suradnji iza sebe. Plešu nekoliko različitih stilova i njihovih inačica – moderni bellydance, tribal fusion, american tribal style; nerijetko koriste činele (sviraju uz ples) i scimitar sablje, te niz različitih vatrenih rekvizita (svijeće, lepeze, mač…).
  Plešu na postojeću glazbu (različiti stilovi, uključujući i elektroniku, rock, pop), ali odlično se snalaze i u improvizacijskim stilovima, nastupale su uživo na glazbu na koncertima.
  Program s kojim bi nastupile može se u potpunosti formirati prema sugestijama organizatora, počevši od trajanja samog showa, pa do sadržaja (plesni i/ili vatreni show). Također mogu nastupiti u pauzi, kao svojevrsni predah od osnovnog glazbenog programa itd., jer natjecateljski karakter im nije od primarne važnosti.
  Ako ima bandova koji nastupaju s gipsy, etno i srodnim stilovima, stoje na raspolaganju i da im se pridruže uživo u plesnoj improvizaciji.

  DJ LAWLES – Keep It True

  Dj Lawless između i poslije bendova pušta hitove iz heavy/power metal svijeta!

  DJ Orens K

  DJ Orens K - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  DJ Orens K - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  Nedavno se preselio iz Zadra u Zagreb zbog mnogo bolje elektronske scene. Preferira techno, house i electro. Kako zvuči možete poslušati na https://soundcloud.com/orens_k

  PentHouseDNB

  PentHouseDNB - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća
  PentHouseDNB - Ljeto na Zagrebačkom Velesajmu - Glazbena Kuća

  PentHouseDNB je skupina 3 Zagrebačkih DJ-a Andrave, flowmo ihost BKaoBorna. BKB-a možete čut svaki utorak 20-21h u Resident live streamu zaTribeXR, software za DJat u VRu!

  PHdnb ste već slušali u GK, GKB, legendarnom PHdnb RoofTOPui više puta u Pločniku. Dečki se trude koliko mogu širiti dobru riječ o Drumand Bass-u po Zagrebu jer je to njihova muzička strast te promoviraju SVE vrsteDNB-a!

  Tokom ljeta na velesajmu možete čut kako su pripremilinajbolje od najboljeg za vas te zagarantirano vam razmrdaju glave i razmrdajuvas uz fine ritmove i bassove koji nose medlodije na iduću razinu.

  AKO se DNB fan, zapratite PHdnb na FB ili IG jer dečki su tuda ostanu! 😀

  Odgovori

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.