Radionice za bubnjeve i udaraljke

Jella Jelena Vanjek, StereoNukleoza, Pepel Puh @ Klub Metropolis
06.10.2017.
Restauriranje bubnjeva
Restauriranje bubnjeva
27.10.2017.
Radionica udaraljki i razvijanja osjećaja za ritam

Radionica udaraljki i razvijanja osjećaja za ritam

Oduvijek je postojala fascinacija zvukom, te se čovjek kroz manipulaciju zvukom dovodio u različita stanja svijesti.

Bubanj kao jedan od prvih instrumenata koji je potaknuo čovjekovu maštu i izražavanje, instrument je koji svojom jednostavnošću i konkretnošću djeluje na svim razinama čovjekovog bića – tjelesnoj, mentalnoj i duhovnoj.

Ritam je nešto što je čovjeku prirodno, te su se različite tradicije kroz manipulaciju zvukom i ritmičkim strukturama dovodile u različita stanja svijesti. Kroz poticanje i razvijanje osjećaja za unutarnji ritam upoznat ćemo se s različitim varijacijama ritmičkih instrumenata kroz bubnjarske krugove.

Bubnjarski krugovi predstavljaju mjesto dijaloga te međusobnog uvažavanja i slušanja
 • Važno su terapijsko sredstvo u prevenciji rizičnih ponašanja i otpuštanju stresa
 • Alat za motoričke-kognitivne vježbe i sinkronizaciju desne i lijeve moždane polutke
 • Odlični za vježbe pažnje i fokusa, učenje aktivnog slušanja te reproduciranja i kreiranja

Igrajući se sa zvukom stvorit ćemo jedinstveno polje ritma, a kakav je osjećaj biti dio kruga - saznajte na radionici.

Kroz set od 4 radionice mjesečno (2h po radionici) fokusirat ćemo se na orijentalne, afričke, romske i balkanske ritmove kroz učenje tehnika na različitim tipovima udaraljki (darbuka, djembe, tapan, šuškalice, tehnike sviranja palicama – bubnjarski set, frame drum itd.). Predznanje nije potrebno, a kroz radionice polaznici će dobiti uvid u bogatu glazbeno-ritmičku tradiciju naših prostora i različitih svjetskih tradicija. Gostovanjem muzičara i pjevača na radionicama polaznici će razviti osjećaj za slušanje, muziciranje s drugima i kreiranje vlastitih ritmičkih uzoraka.

Polaznici će također imati prilike improvizirati i zajednički nastupati.

Vlastiti instrument je dobrodošao, a radionica je namijenjena za sve dobne skupine i ograničena na 8 polaznika po grupi.

Ovisno o interesu polaznika moguće je modificirati sadržaj i termine. Radionice razvijanja osjećaja za ritam održavati će se subotom, a nakon prijave ćemo definirati termine. Također ako bude mjesta moguće je polaziti više grupa za cijenu mjesečne članarine.

Članarina za prisustvovanje radionici i korištenje blagodati udruge Glazbena Kuća iznosi 500 kn

Prva radionica starta 14.04.2018. - subota u 12:00!

Specijalizirane radionice za darbuku i frame drum

Bogatstvo zvukova koje nude darbuka i frame drum su nepregledni pa ćemo kroz balkanske, orijentalne, indijske i romske ritmove probati što više zaroniti u taj svijet i upoznati to bogatstvo.

Osim općenitog razvijanja osjećaja za ritam i sviranja sa drugim ljudima, naglasak ovih radionica je na upoznavanju specifičnog „jezika“ darbuke i frame druma.

Kroz učenje i usavršavanje osnovnih tonova upoznati ćemo različite tehnike sviranja, a posebice ćemo se fokusirati na tehniku poznatu kao „split fingers“. Također postoje razni načini sviranja frame drum-a koje ćemo upoznati.

Bogatstvo zvukova koje nude darbuka i frame drum su nepregledni pa ćemo kroz balkanske, orijentalne, indijske i romske ritmove probati što više zaroniti u taj svijet i upoznati to bogatstvo.

Na radionici ćemo osim tehnike i koordinacije razvijati kreativnost i muzikalnost kroz stvaranje vlastitih ritmičkih uzoraka, improvizaciju i vježbanje sa melodijskim instrumentima.

Radionica darbuke i framedruma održavat će se 1 puta tjedno u trajanju od 90 min (dva školska sata)

Članarina za prisustvovanje radionici i korištenje blagodati udruge Glazbena Kuća iznosi 500 kn

Prva radionica starta 14.04.2018. - subota u 12:00!

Bubnjarski set i ostale udaraljke

Oduvjek Vas je fascinirao bubanj kao instrument? Pretvorite maštu u stvarnost te u svega par sati rada s voditeljom radionice naučite sve što treba znati za najbolji početak.

Kroz učenje tehnike sviranja s palicama, odvajanje ruku i nogu, razvijanje vlastitih ritmičkih uzoraka i vježbi pristup se u potpunosti prilagođava polazniku/ici i kroz dogovor se definira smjer kojim se želi ići.

Članarina za prisustvovanje radionici i korištenje blagodati udruge Glazbena Kuća iznosi 500 kn

Prva radionica starta 14.04.2018. - subota u 12:00!

Biografija instruktora

Nikola Švenda rođen 21.12.1988. u Čakovcu, magistar sociologije i filozofije, dugogodišnje iskustvo sviranja i ljubav prema glazbi s naglaskom na svijet bubnjeva i udaraljki. Već duže vrijeme voditelj radionica afričkih i arapskih bubnjeva, balkanskih i romskih stilova sviranja sa različitim dobnim skupinama i profilima ljudi. Sviračko iskuststvo stekao je kroz brojne nastupe i različite sastave, performanse, bendove, gostovanja i putovanja: Mokre Gljive i Balade Petrice Kerempuha (preko 70-ak izvođenja, zbor XOP, Kamene Babe, Zagušljivi dim, Trio Zorja, Lolacoaster, glazba za dječje emisije/predstave, različiti bubnjarski sastavi, iskustvo uličnog sviranja, glazbene pratnje za capoeiru, zvukoterapije ...

Prijavi se jer vrijeme ističe!

Nakon ispunjenja prijavnice potrebno je uplatiti mjesečnu članarinu u iznosu od 500 kn kako bi osigurali svoje mjesto u programu radionice! Članarinu možete uplatiti u prostorima udruge na adresi Damira Tomljanovića-Gavrana 12A, 10000, Zagreb ili direktno na bankovni račun HR6123600001102492251 s opisom plaćanja: "Članarina".
00

dana


00

sati


00

minuta


00

sekundi


Prijavnica


Ime (obavezno)

Prezime (obavezno)

Kontakt telefon (obavezno)

Vaš email (obavezno)

Odaberite tip radionice koji bi pohađali (obavezno)

Odaberite termin koji Vam subotom odgovara! (obavezno)

Vaša poruka


Nakon ispunjenja prijavnice potrebno je uplatiti mjesečnu članarinu u iznosu od 500 kn kako bi osigurali svoje mjesto u programu radionice! Članarinu možete uplatiti u prostorima udruge na adresi Damira Tomljanovića-Gavrana 12A, 10000, Zagreb ili direktno na bankovni račun HR6123600001102492251 s opisom plaćanja: "Članarina"

.

Članarina ukljućuje mogućnost polaska na sve vrste radionica istovremeno, što znači da istovremeno možete učiti i razvijati ritam, učiti o darbuki i frame drumu te ispolirati vještine na bubnjarskom setu!

Ukoliko niste sigurni jesu li ove radionice za Vas, slobodno se najavite za ogledni sat nakon kojeg sigurno ostajete na radionicama!

Glazbena Kuća poklanja termin od 2 puna sata svim polaznicima radionica kako bi se mogli dodatno angažirati oko rada na pojedinom instrumentu i usavršiti svoje novopečene tehnike!

4 Comments

 1. Ana Hermanovic napisao:

  Postovani? Imate li radionice bubnjeva ili udaraljki za djecu od 3 godine? Nasi blizanci trogodisnjaci su zaljubljeni u sve vrste bubnjeva pa zanima imate li neke radionice za tako malu djecu? S koliko godina se preporuca poceti ucenje bubnjeva? Hvala i lijep pozdrav

  • Glazbena Kuća napisao:

   Draga Ana, nismo jos zamislili radionicu za tako male polaznike ali zasigurno hoćemo kada bude dovoljno zainteresiranih. Za učenje bubnjeva nikad nije prerano jer pomažu razvoju koordinacije i sinkroniziranom radu lijeve i desne polutke mozga, a istovremeno su najprirodniji i najlakši za početi! Svakako se prijavite na naš newsletter u podnožju stranice kako bi pravovremeno bili informirani o radionicama i sličnim programima. Hvala i srdačan pozdrav iz Glazbene Kuće! 🙂

 2. Martin napisao:

  Postovani, volio bih doci na ogledni sat.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Učlani se!