fbpx

Tečaj bubnjeva

Godišnjica Glazbene Kuće 2018
Sadašnjost i budućnost zagrebačke glazbene scene u dvorištu Glazbene Kuće povodom proslave 3. rođendana Glazbene Kuće
04.09.2018.
Glazbena škola po mjeri
Tečaj klavijatura i solfeggia po mjeri
21.09.2018.
Tečaj bubnjeva

Bubnjar je zapravo prikriveni vođa u glazbenom sastavu, on određuje tempo, ali i puno više tijekom samog izvođenja glazbe.

Dobrodošli na glazbenu edukaciju, tečaj bubnjeva s Ivanom Oreškovićem i Nikolom Švendom.

Kroz više stupnjeva obuhvatit ćemo sve razine sviranja bubnjeva: od samih osnova sviranja i teorije bubnjeva, preko uvježbavanja naučenih osnova, sve do razine tehnike profesionalnih bubnjara u glazbenim sastavima.

Program prolazi osnovne rudimente, njihovu primjenu u sviranje, tehnike prijelaza, varijacije pristupa ritmu, i to sve kroz implementaciju u razne glazbene stilove.

Individualni pristup omogućuje maksimalan napredak i produktivnost polaznika!

Nastava jednog stupnja traje dva semestra (1 školsku godinu), svaki po 4 mjeseca u tempu od jednog punog sata tjedno.

Biografije predavača

Ivan Orešković u preko 20 godina sviračkog iskustva surađivao je s brojnim imenima hrvatske glazbene scene kao studijski i izvođački umjetnik, stoga posjeduje detaljno razumijevanje bubnjeva, pristup i izvođenje glazbe, kao i prenošenje znanja na svoje polaznike.

Nikola Švenda rođen 21.12.1988. u Čakovcu, magistar sociologije i filozofije, dugogodišnje iskustvo sviranja i ljubav prema glazbi s naglaskom na svijet bubnjeva i udaraljki. Već duže vrijeme voditelj radionica afričkih i arapskih bubnjeva, balkanskih i romskih stilova sviranja sa različitim dobnim skupinama i profilima ljudi. Sviračko iskuststvo stekao je kroz brojne nastupe i različite sastave, performanse, bendove, gostovanja i putovanja: Mokre Gljive i Balade Petrice Kerempuha (preko 70-ak izvođenja, zbor XOP, Kamene Babe, Zagušljivi dim, Trio Zorja, Lolacoaster, glazba za dječje emisije/predstave, različiti bubnjarski sastavi, iskustvo uličnog sviranja, glazbene pratnje za capoeiru, zvukoterapije ...

Na edukaciju se mogu prijaviti svi koji žele naučiti ili unaprijediti svoje znanje o sviranju bubnjeva, bez obzira na tehničku razinu i svirački staž...

Mogućnost plaćanja na rate!

Gdje smo?

Glazbena Kuća

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Postani član!