fbpx

Tečaj bubnjeva

Tečaj bubnjeva

Dobrodošli na tečaj bubnjeva

Bubnjar je zapravo prikriveni vođa u glazbenom sastavu, on određuje tempo, ali i puno više tijekom samog izvođenja glazbe.

Kroz više stupnjeva obuhvatit ćemo sve razine sviranja bubnjeva: od samih osnova sviranja i teorije bubnjeva, preko uvježbavanja naučenih osnova, sve do razine tehnike profesionalnih bubnjara u glazbenim sastavima.

Program prolazi osnovne rudimente, njihovu primjenu u sviranje, tehnike prijelaza, varijacije pristupa ritmu, i to sve kroz implementaciju u razne glazbene stilove.

Individualni pristup omogućuje maksimalan napredak i produktivnost polaznika!

Nastava jednog stupnja traje dva semestra (1 školsku godinu), svaki po 4 mjeseca u tempu od jednog punog sata tjedno.

Program tečaja bubnjeva

Prvi semestar (4 mjeseca: 16 sati + ispitni sat):

U početku polaznici se upoznaju s instrumentom općenito, načinom dobivanja zvuka, kako pravilno sjediti i postaviti ruke, kako prilagoditi bubnjarski set osobnim preferencama te kako štimati bubanj.

Nastavak slijedi kroz upoznavanje bubnjarskih rudimenata i 20 osnovnih ritmova. Učimo jednostavne ritmove i pokoji prijelaz što povezujemo i primjenjujemo kroz najpopularnije glazbene stilove Blues, Rock, Pop, Punk, Funk i Metal.

Ispitni sat: odsvirati svih 20 ritmova i pripadajuće prijelaze koje je polaznik prošao s profesorom.

Na kraju prvog semestra polaznik će biti u mogućnosti odsvirati i pojkoju jednostavu pjesmu!

Drugi semestar: (4 mjeseca: 16 sati + ispitni sat):

Polaznik u konzultacijama s profesorom nakon svladavanja osnovnih rudimenata i ritmova odabire preferirani stil u kojem se želi razvijati.

Ovisno o odabranom stilu profesor slaže individualni program koji će polaznika voditi prema željenom cilju. Prakticirat će se sviranje u kombinaciji s drugim instrumentima i info trakama.

Ispitni sat: odsvirati kompletnu skladbu koju je profesor u konzultacijama s polaznikom odredio.

Uvjerenje u ruci!

Spremni ste za sviranje s bendom!

Biografija predavača tečaja bubnjeva – Ivan Orešković

Ivan Orešković u preko 20 godina sviračkog iskustva surađivao je s brojnim imenima hrvatske glazbene scene kao studijski i izvođački umjetnik, stoga posjeduje detaljno razumijevanje bubnjeva, pristup i izvođenje glazbe, kao i prenošenje znanja na svoje polaznike.

 

Ivan Orešković

Biografija predavača tečaja bubnjeva – Nikola Švenda

Nikola Švenda rođen 21.12.1988. u Čakovcu, magistar sociologije i filozofije, dugogodišnje iskustvo sviranja i ljubav prema glazbi s naglaskom na svijet bubnjeva i udaraljki. Već duže vrijeme voditelj radionica afričkih i arapskih bubnjeva, balkanskih i romskih stilova sviranja sa različitim dobnim skupinama i profilima ljudi. Sviračko iskuststvo stekao je kroz brojne nastupe i različite sastave, performanse, bendove, gostovanja i putovanja: Mokre Gljive i Balade Petrice Kerempuha (preko 70-ak izvođenja, zbor XOP, Kamene Babe, Zagušljivi dim, Trio Zorja, Lolacoaster, glazba za dječje emisije/predstave, različiti bubnjarski sastavi, iskustvo uličnog sviranja, glazbene pratnje za capoeiru, zvukoterapije …

Nikola Švenda

Prijaviti se mogu svi, bez obzira na dobne skupine i razine glazbenog znanja, a upisi su svakodnevni.

Polaznicima upisom na tečaj pjevanja nudimo:

Cijene tečaja bubnjeva – individualno

Fokus na interes i potrebe učenika s individualnim pristupom

Individualno mjesečno
143,00€‎
4 x 60 min
Niste sigurni je li tečaj pjevanja za Vas?
ili za Vaše dijete?
isprobajte mjesec dana!
Prijavi se
Individualno polugodišnje
543,40€‎
16 x 60 min
Štedite 5%
Zaokruženi polugodišnji program
Na pola ste puta do certifikata
Prijavi se

Kako do nas?Karta

Glazbena Kuća nalazi se u sklopu Zagrebačkog Velesajma u centru Novog Zagreba na adresi Avenija Dubrovnik 15 kao samostojeći objekt na sjevernoj strani paviljona broj 6. Parking je osiguran od strane Grada u sklopu 2. zone parkirne naplate s vanjske strane Zagrebačkog Velesajma dok se unutar Velesajma parking naplaćuje 5 kn po satu (zadržavanja vozilom do 20 min je besplatno). Parkirnu kartu možete platiti SMS-om prema uputama na karti. Oni koji dolaze javnim prijevozom autobusna i tramvajska stanica je svega dvije minute hoda od Glazbene Kuće. Klimatizacija i centralno grijanje uvijek održavaju ugodnu radnu temperaturu prostora.

Avenija Dubrovnik 15
10020 Zagreb, Hrvatska

2 thoughts on “Tečaj bubnjeva

  1. Deleted User says:

    Postovanje, interesira me da li imate skolu bubnjeva za predskolsku djecu? Sin ima 5g i 4 mj. Te koja je cijena i kako se odvijaju sati (kojom tjednom dinamikom)? Hvala. Lp

    • Daniel Badanjak says:

      Draga Valentina, za početak hvala Vam što se interesirate za naš tečaj bubnjeva. Tečaj bubnjeva držimo za sve dobne uzraste pa tako i za najmlađe mališane. Teško je jedino za očekivati linearan rast znanja jer to ovisi isključivo o polazniku i koncentraciji. Preporučili bi da za početak upišete mjesec dana da vidite kako će se odvit prva četriri termina i kako će mentor i Vaš mališan rezonirati. Iz iskustva govoreći klinci obožavaju raditi s našim Ivanom tako da bi nam svakako bilo drago da se vidimo bar na mjesec dana. Srdačan pozdrav od Glazbene Kuće ❤️

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.