fbpx

Tečaj flaute u Glazbenoj Kući s Ivanom Vukojević

Tečaj flaute u Glazbenoj Kući s Ivanom Vukojević

Dobrodošli na tečaj flaute!

Želite naučiti svirati flautu na zabavan i opušten način? Ili možda imate iskustva sa sviranjem flaute, ali biste htjeli napredovati i usavršiti svoje tehnike?

Iako metalnog sjaja, flauta po svojim tehničkim obilježjima pripada obitelji drvenih puhačkih instrumenata. Samo ime potječe od latinske riječi flatus – puhački.

Postojala je još u prapovijesti, te spada u najstarije instrumente zbog jednostavnog principa stvaranja zvuka.

Iako se najčešće koristi u klasičnoj glazbi, flauta je instrument koji se koristi i u pop, rock, jazz, blues glazbi. Flauta je kompleksan instrument a s druge strane jako zanimljiv za početnike. Sastoji se od tri dijela a specifična je po tome što je jedini puhački instrument koji “ne vidimo” dok sviramo jer ga držimo s obje ruke na desnu stranu.

O tečaju flaute

Na samom početku uče se vježbe disanja, razne zabavne igre koje će osvijestiti zrak i mišiće tijela koji su potrebni za dobivanje tona na flauti. Naučiti ćete kako pravilno i na što opušteniji način držati instrument. Nakon nekoliko sati osnova slijede prvi pokušaji dobivanja tona na flauti!

Nakon kraćega vremena svaki marljivi početnik moći će odsvirati nekoliko kratkih poznatih hitova! Kako biste što bolje i u što kraćem roku savladali osnove i napredovali, vaša profesorica Ivana Vukojević je pripremila specifičan program u kojem ćete kroz otprilike godinu dana naučiti kompleksnije skladbe i pjesme.

Tečaj flaute uz predznanje

Ukoliko imate predznanje i voljeli biste nastaviti usavršavati znanje, nudimo Vam individualne sate.

Ukoliko bude nekoliko naprednih polaznika, otvorit ćemo napredne grupe, kako bi se mogli bolje povezati sa zaljubljenicima u flautu te međusobno graditi svoje sviračko znanje i iskustvo.

Svi glazbeni stilovi su pokriveni!

Biografija voditeljice tečaja flaute – Ivana Vukojević

Ivana Vukojević (Osijek, 1995.) Glazbenu školu Franje Kuhača u Osijeku upisuje sa 9 godina. Osnovnu i srednju glazbenu školu završila je u klasi prof. Tomislave Karačić Šoljić. Kroz svoje školovanje sudjelovala je na brojnim natjecanjima iz flaute, solfeggia i komorne glazbe.

Do sada je dobitnica četiri prve regionalne i četiri prve državne nagrade te jedne druge regionalne nagrade iz flaute. Bila je i dobitnica prve nagrade i laureat na natjecanju Flauta Aurea u Zagrebu.

Kao članica raznih komornih sastava (tria i kvarteti) osvojila je četiri prve i jednu drugu državnu nagradu. Kao član puhačkog kvinteta Sirius osvaja drugu nagradu na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu, te drugu državnu nagradu. Također je članica tria Lux sa kojim osvaja drugu nagradu na međunarodnom natjecanju Giovani musicisti u Trevisu.

Dobila je posebno priznanje kao najučenica generacije 2009./2010.-2012./2013. Usavršavala se na mnogim seminarima kod uglednih pedagoga kao što su: Renata Penezić, Karolina Šantl Zupan, Matej Zupan, Ana Domančić, Felix Renggli, Luisa Sello, Hansgeorg Schmeiser, Pierre-Yves Artaud, Carlo Jans, Dejan Gavrić, Robert Dick, Nicole Esposito, Qiling Chen, Sanquing Chen, Jurgen Franz, Mario Carolli, Valerie Debaele, Olga Ivusheikova, Wally Hase, Jan Ostry.

Bila je članica BISYOC orkestra mladih na Malti, te sudjelovala u projektu PurPur orkestra mladih u Italiji. Članica je Zagrebačkog orkestra mladih, ansambla Col legno, ansambla Camerata Zagreb. Često surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom i članica je Zagrebačkog ansambla flauta.

Kao solistica nastupala je uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Zagrebačkog orkestra mladih, Tamburaškog orkestra ˝Gaj˝. Jednoglasnom odlukom žirija 52. tribine Darko Lukić izabrana je kao dobitnica Diplome Darko Lukić. Za održani recital na tribini dobila je Rektorovu nagradu.

Diplomirala je s odličnim uspjehom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Renate Penezić. Trenutno je zaposlena na mjestu prve flaute u orkestru Kazališta Komedija.

Flautistica Ivana Vukojević - biografija

Tečaj flaute odvija se individualno ili u paru kako bi se pažnja maksimalno usmjerila prema učenicima i kako bi produktivnost bila na vrhuncu te kako bi se program mogao ubrzati ili usporiti prema potrebama polaznika!

Prijaviti se mogu svi, bez obzira na dobne skupine i razine glazbenog znanja, a upisi su svakodnevni.

Polaznicima upisom na tečaj pjevanja nudimo:

Cijene tečaja flaute – individualno

Fokus na interes i potrebe učenika s individualnim pristupom

Individualno mjesečno
143,00€‎
4 x 60 min
Niste sigurni je li tečaj pjevanja za Vas?
ili za Vaše dijete?
isprobajte mjesec dana!
Prijavi se
Individualno polugodišnje
543,40€‎
16 x 60 min
Štedite 5%
Zaokruženi polugodišnji program
Na pola ste puta do certifikata
Prijavi se

Cijene tečaja flaute u paru

Fokus na interes i potrebe dvoje učenika s maksimalnom produktivnošću

Po polazniku mjesečno
87,00€‎
4 x 60 min
Niste sigurni je li tečaj pjevanja za Vas?
ili za Vaše dijete?
isprobajte mjesec dana!
Prijavi se
Po polazniku polugodišnje
330,60€‎
16 x 60 min
Štedite 5%
Zaokruženi polugodišnji program
Na pola ste puta do certifikata
Prijavi se
Po polazniku godišnje
626,40€‎
32 x 60 min
Štedite 10%
Zaokruženi godišnji program
Certifikat u ruci
Prijavi se

Kako do nas?Karta

Glazbena Kuća nalazi se u sklopu Zagrebačkog Velesajma u centru Novog Zagreba na adresi Avenija Dubrovnik 15 kao samostojeći objekt na sjevernoj strani paviljona broj 6. Parking je osiguran od strane Grada u sklopu 2. zone parkirne naplate s vanjske strane Zagrebačkog Velesajma dok se unutar Velesajma parking naplaćuje 5 kn po satu (zadržavanja vozilom do 20 min je besplatno). Parkirnu kartu možete platiti SMS-om prema uputama na karti. Oni koji dolaze javnim prijevozom autobusna i tramvajska stanica je svega dvije minute hoda od Glazbene Kuće. Klimatizacija i centralno grijanje uvijek održavaju ugodnu radnu temperaturu prostora.

Avenija Dubrovnik 15
10020 Zagreb, Hrvatska

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.