fbpx

Tečaj video produkcije

Tečaj video produkcije u Glazbenoj Kući

Dobrodošli na tečaj video produkcije!

Opće uvriježeno mišljenje je da je sve što je potrebno kako bi se bavili video produkcijom – dobra oprema.
No je li to uistinu tako?

Koliki utjecaj na kvalitetu rada čini prepoznavanje dobrog kadra, poznavanje opreme s kojom radite, rad sa subjektima te prepoznavanje što i kako nešto treba izrezati?

Što nudi tečaj video produkcije u Glazbenoj Kući?

Ako ste ikada odlučili napraviti neki video, vjerojatno ste se zatekli u situaciji u kojoj imate puno sati snimljenog materijala i suočili ste se s pitanjem kako svu tu “sirovinu” pretvoriti u neki konkretni završni proizvod. A možda vas je mučilo i kako uopće početi sa samim procesom snimanja. Za sva ta pitanja, nedoumice i probleme tu smo da Vam pomognemo i uputimo vas u pravom smjeru.

Na našem tečaju video produkcije pokazat ćemo Vam kako da se snađete bilo da ste oneman bend ili jedan od motora većeg produkcijskog stroja.

Na tečaju video produkcije naučit ćemo Vas i kako se nositi s tipičnim situacijama prilikom snimanja videa. Biti ćete u prilici i praktično sudjelovati u svim bitnim procesima od predprodukcijskog planiranja, pisanja scenarija, snimanja pa do postprodukcijskog finaliziranja proizvoda.

Tečaj video produkcije u Glazbenoj Kući

Teorija i poznavanje opreme

Teorija i poznavanje opreme nudi prije svega sveopći uvid u opremu kojom se služimo u izradi video materijala, te kako, što i zašto nešto koristimo u određenoj situaciji. Bilo da se bavimo gerilla snimanjem ili dubinski isceniranom igranom pričom.

Teorijski dio ovog segmenta obuhvatit će sljedeće:

 • Kamera: Upoznavanje s različitim aspektima i mogućnostima kamere te primjena objektiva.
 • Rasvjeta: Obradit ćemo sve vrste rasvjete i naučiti kako ju koristiti za najbolji efekt i kvalitetu samog videa
 • Audio: Naučit ćemo kako i koju opremu koristiti u raznim situacijama da bi smo snimili najbolji mogući zvuk.
Tečaj video produkcije u Glazbenoj Kući

Video

Što nam treba za dobar video, koju kameru i koju leću koristiti, kako postaviti rasvjetu i što učiniti sa sirovim materijalom? To su normalna pitanja i svi smo mi u jednom trenu svoje karijere bili zbunjeni u moru raznih informacija i savjeta. Mi ćemo vam prenijeti svo znanje i iskustvo koje smo usvojili tijekom godina rada na području videoprodukcije.

Osnove foto/video terminologije: vrste senzora i fokalne duljine, ekspozicija, objektivi, frame rate i dr.

Praksa korištenja kamere: u praktičnim situacijama pokazati ćemo Vam kako naći kadar i na što trebate posebno pripaziti.

Rasvjeta: High key, low key, fill light, ambient light, modifikatori rasvjete i lighting patterni… što svi ti termini znače i kako pravovremeno iskoristi rasvjetu u praktičnim situacijama.

Software i edit: Kad koristiti koji software i kako izrezati take? Magija edita i na što trebate pripaziti prilikom color korekcije.

Sve to i puno više imat ćete priliku naučiti na našem tečaju video produkcije.

Tečaj video produkcije u Glazbenoj Kući

Audio

Audio je često zanemareni dio video produkcije no čini jednako bitnu komponentu te drastično pridodaje kvaliteti i ugodnosti video izvedbe. Poznato je da se loš video može popraviti dobrim zvukom, no ne i obrnuto. Zato ćemo Vas dovesti do zavidne razine poznavanja i tog dijela produkcije.

Načini snimanja: Primjenjivati ćemo razne tehnike snimanja zvuka, na lokaciji ćemo primjenjivati tehnike snimanja bubicom i boomom, te ćemo objasniti zašto koristimo toliko izvora zvuka, na što treba posebno paziti prilikom snimanja, kako sakriti “bubicu” na subjektu.

Studijsko snimanje: kao i svaki drugi aspekt produkcije tako i u zvučnom svijetu dolazi do nepredviđenih problema poput pozadinske buke, loše uhvaćenog zvuka ili tehničkih problema. Naravno, takve situacije se pokušavaju izbjeći, ali moramo biti spremni da ćemo se s njima susresti. Stoga će korisnici imati priliku naučiti tehniku nahovanja (sinkronizacije). Korisnici će imati priliku nadosnimavati dijaloge prethodno snimljene na lokaciji, te će učiti kako ih prirodno umiksati.

Soundscape, foley, sound design…: Često ćete se naći u situaciji gdje je potreban dodatni zvuk kako bi se scena prikazana na film zvučno upotpunila. Od pucnjeva pištolja, udaraca, svemirskog broda, pa sve do koraka, ptičica ili običnog spuštanja čaše na stol. Sve su to stvari koje upotpunjuju doživljaj gledatelja i njegovo potpuno upuštanje u priču.

Tečaj video produkcije u Glazbenoj Kući

Odvijanje nastave za tečaj video produkcije

Održava se jednom tjedno po 180 minuta (ili po dogovoru s grupom može i intenzivnije) u prostorima Glazbene Kuće. Grupe su sastavljene po dobi kandidata te je maksimalno pet polaznika u svakoj grupi. Ukupno deset tjedana po tri puna sata uz pauzu za predah.

Predavanja startaju 3. travnja 2023.

 • Utorkom od 17:00 do 20:00
 • Subotom od 10:00 do 13:00
Tečaj video produkcije u Glazbenoj Kući

Ispitni sat tečaja video produckije

Na ispitnom satu tečaja video produkcije sastavit ćemo produkcijski tim od polaznika tečaja koji će snimiti, obraditi i objaviti video materijal odabranog glazbenog sastava iz Glazbene Kuće, a snimat će se:

 • Podcast s bandom – intervju
 • Live session – snimanje banda po uzoru na KEXP

Od snimljenog materijala produkcijski tim napravit će jednu epizodu za Glazbena Kuća Sessions koju objavljujemo javno na našem YouTube kanalu, kroz koji će se vidjeti uloženi trud i rad te znanje koje ste naučili i primijenili na konkratan projekt.

Organizirat ćemo premijeru video uratka i dodjelu uvjerenja o završenom tečaju video produkcije na kojoj ćemo proslaviti uspješno savladavanje tečaja video produkcije. Slobodno zovete svoje najmilije prijatelje i rodbinu a biti će i agenata s kojima možete pregovarati za daljnji rad u raznim produkcijskim kućama.

Tečaj video produkcije u Glazbenoj Kući

Prijavit se mogu svi, bez obzira na životnu dob i razinu glazbenog znanja, a upisi su svakodnevni.

Polaznicima upisom na tečaj video produkcije nudimo:

Cijena tečaja video produkcije – grupno ili individualno

Tečaj video produkcije grupno
690,00€
Grupna nastava do 5 polaznika
Provodi se uživo u prostorima Glazbene Kuće
10 x 240 min
Grupe do 10 polaznika
Upisati se možete već sada!
Uvjerenje u ruci!
Prijavi se

Mogućnost plaćanja na rate!

Kako do nas?Karta

Glazbena Kuća nalazi se u sklopu Zagrebačkog Velesajma u centru Novog Zagreba na adresi Avenija Dubrovnik 15 kao samostojeći objekt na sjevernoj strani paviljona broj 6. Parking je osiguran od strane Grada u sklopu 2. zone parkirne naplate s vanjske strane Zagrebačkog Velesajma dok se unutar Velesajma parking naplaćuje 5 kn po satu (zadržavanja vozilom do 20 min je besplatno). Parkirnu kartu možete platiti SMS-om prema uputama na karti. Oni koji dolaze javnim prijevozom autobusna i tramvajska stanica je svega dvije minute hoda od Glazbene Kuće. Klimatizacija i centralno grijanje uvijek održavaju ugodnu radnu temperaturu prostora.

Avenija Dubrovnik 15
10020 Zagreb, Hrvatska

2 thoughts on “Tečaj video produkcije

  • Daniel Badanjak says:

   Dragi Borise, na žalost grupnih termina za video produkciju nemamo u planu za ljetno razdoblje. Ako Vas interesira individualni pristup to bi se svakako dalo dogovoriti, a dovoljno je javiti da ste zainteresirani i kada bi krenuli. zahvaljujemo na interesu, a za dodatne informacije ili eventualne nejasnoće stojimo na raspolaganju. Srdačan pozdrav.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.