fbpx

Tečaj za udaraljke i razvitak osjećaja za ritam

Tečaj udaraljki i razvijanja osjećaja za ritam

Fokus je na razvoju glazbene intuicije i kreativnosti!

Ritam je nešto što je čovjeku prirodno, te su se različite tradicije kroz manipulaciju zvukom i ritmičkim strukturama dovodile u različita stanja svijesti. Kroz poticanje i razvijanje osjećaja za unutarnji ritam upoznat ćemo se s različitim varijacijama ritmičkih instrumenata kroz bubnjarske krugove.

Bubnjarski krugovi predstavljaju mjesto dijaloga te međusobnog uvažavanja i slušanja

Zašto je tečaj udaraljki idealan odabir?

 • Važno su terapijsko sredstvo u prevenciji rizičnih ponašanja i otpuštanju stresa
 • Alat za motoričke-kognitivne vježbe i sinkronizaciju desne i lijeve moždane polutke
 • Odlični za vježbe pažnje i fokusa, učenje aktivnog slušanja te reproduciranja i kreiranja
 • Jačaju koheziju grupe i međusobni dijalog
 • Podobni za sve generacije i tipove karaktera
 • Omogućuju lakše izražavanje jačajući time socijalnu inteligenciju individue
 • Stvaraju jedinstveno muzičko djelo koje je zbroj osobnosti svih prisutnih
 • Brojni pozitivni učinci na cjelokupno zdravlje čovjeka
Radionica udaraljki i razvijanja osjećaja za ritam

Igrajući se sa zvukom stvorit ćemo jedinstveno polje ritma, a kakav je osjećaj biti dio kruga – saznajte na radionici.

Kroz set od 4 dolaska mjesečno (1h tjedno) fokusirat ćemo se na orijentalne, afričke, romske i balkanske ritmove kroz učenje tehnika na različitim tipovima udaraljki (darbuka, djembe, tapan, šuškalice, tehnike sviranja palicama – bubnjarski set, frame drum itd.). Predznanje nije potrebno, a kroz radionice polaznici će dobiti uvid u bogatu glazbeno-ritmičku tradiciju naših prostora i različitih svjetskih tradicija. Gostovanjem muzičara i pjevača na tečaju polaznici će razviti osjećaj za slušanje, muziciranje s drugima i kreiranje vlastitih ritmičkih uzoraka.

Radionica udaraljki i razvijanja osjećaja za ritam

Polaznici će također imati prilike improvizirati i zajednički nastupati

Vlastiti instrument je dobrodošao, a tečaj za udaraljke namijenjen je za sve dobne skupine i ograničen na 8 polaznika po grupi.

Ovisno o interesu polaznika moguće je modificirati sadržaj i termine. Radionice razvijanja osjećaja za ritam održavati će se subotom, a nakon prijave ćemo definirati termine. Također ako bude mjesta moguće je polaziti više grupa za cijenu mjesečne članarine.

Specijalizirani tečajevi za darbuku i frame drum

Bogatstvo zvukova koje nude darbuka i frame drum su nepregledni pa ćemo kroz balkanske, orijentalne, indijske i romske ritmove probati što više zaroniti u taj svijet i upoznati to bogatstvo.

Radionice za bubnjeve i udaraljke
Radionice za bubnjeve i udaraljke

Osim općenitog razvijanja osjećaja za ritam i sviranja sa drugim ljudima, naglasak ovog tečaja je na upoznavanju specifičnog „jezika“ darbuke i frame druma.

Kroz učenje i usavršavanje osnovnih tonova upoznati ćemo različite tehnike sviranja, a posebice ćemo se fokusirati na tehniku poznatu kao „split fingers“. Također postoje razni načini sviranja frame drum-a koje ćemo upoznati.

Bogatstvo zvukova koje nude darbuka i frame drum su nepregledni pa ćemo kroz balkanske, orijentalne, indijske i romske ritmove probati što više zaroniti u taj svijet i upoznati to bogatstvo.

Na tečaju ćemo osim tehnike i koordinacije razvijati kreativnost i muzikalnost kroz stvaranje vlastitih ritmičkih uzoraka, improvizaciju i vježbanje sa melodijskim instrumentima.

Tečaj darbuke i framedruma održavat će se 1 puta tjedno u trajanju od 90 min (dva školska sata)

Biografija instruktora

Nikola Švenda rođen 21.12.1988. u Čakovcu, magistar sociologije i filozofije, dugogodišnje iskustvo sviranja i ljubav prema glazbi s naglaskom na svijet bubnjeva i udaraljki. Već duže vrijeme voditelj radionica afričkih i arapskih bubnjeva, balkanskih i romskih stilova sviranja sa različitim dobnim skupinama i profilima ljudi. Sviračko iskuststvo stekao je kroz brojne nastupe i različite sastave, performanse, bendove, gostovanja i putovanja: Mokre Gljive i Balade Petrice Kerempuha (preko 70-ak izvođenja, zbor XOP, Kamene Babe, Zagušljivi dim, Trio Zorja, Lolacoaster, glazba za dječje emisije/predstave, različiti bubnjarski sastavi, iskustvo uličnog sviranja, glazbene pratnje za capoeiru, zvukoterapije …

Nikola Švenda

Cijena tečaja glazbene teorije – grupna nastava uživo ili online

Održava se jednom tjedno po 90 minuta u prostorima Glazbene Kuće ili online. Grupe su sastavljene po dobi kandidata te je maksimalno osam polaznika u svakoj grupi.

Kako do nas?Karta

Glazbena Kuća nalazi se u sklopu Zagrebačkog Velesajma u centru Novog Zagreba na adresi Avenija Dubrovnik 15 kao samostojeći objekt na sjevernoj strani paviljona broj 6. Parking je osiguran od strane Grada u sklopu 2. zone parkirne naplate s vanjske strane Zagrebačkog Velesajma dok se unutar Velesajma parking naplaćuje 5 kn po satu (zadržavanja vozilom do 20 min je besplatno). Parkirnu kartu možete platiti SMS-om prema uputama na karti. Oni koji dolaze javnim prijevozom autobusna i tramvajska stanica je svega dvije minute hoda od Glazbene Kuće. Klimatizacija i centralno grijanje uvijek održavaju ugodnu radnu temperaturu prostora.

Avenija Dubrovnik 15
10020 Zagreb, Hrvatska

10 thoughts on “Tečaj za udaraljke i razvitak osjećaja za ritam

 1. Deleted User says:

  Postovani? Imate li radionice bubnjeva ili udaraljki za djecu od 3 godine? Nasi blizanci trogodisnjaci su zaljubljeni u sve vrste bubnjeva pa zanima imate li neke radionice za tako malu djecu? S koliko godina se preporuca poceti ucenje bubnjeva? Hvala i lijep pozdrav

  • Glazbena Kuća says:

   Draga Ana, nismo jos zamislili radionicu za tako male polaznike ali zasigurno hoćemo kada bude dovoljno zainteresiranih. Za učenje bubnjeva nikad nije prerano jer pomažu razvoju koordinacije i sinkroniziranom radu lijeve i desne polutke mozga, a istovremeno su najprirodniji i najlakši za početi! Svakako se prijavite na naš newsletter u podnožju stranice kako bi pravovremeno bili informirani o radionicama i sličnim programima. Hvala i srdačan pozdrav iz Glazbene Kuće! 🙂

 2. Deleted User says:

  Poštovani,kao osoba koja nosi slušni aparat,zanima me da li ja mogu biti polaznik tečaja,lp i unaprijed zahvaljujem na informacijama

  • Daniel Badanjak says:

   Draga Nina, slušni aparat ne predstavlja apsolutno nikakvu prepreku u glazbi općenito a kamoli u bavljenju istom te nam je jako drago što se interesirate započeti s našim tečajem udaraljki! Kao što vidimo situacija nam je trenutno takva da ne možemo raditi tečajeve u našim učionama tako da nam preostaje online varijanta s profesorom ukoliko ste zainteresirani? Bar dok se situacija s Korona virusom ne smiri. Jeste li zainteresirani za online pristup? Srdačan pozdrav 🙂

  • Daniel Badanjak says:

   Dragi Miro, održavamo tečaj udaraljki i dalje međutim trenutno nemamo oformljenu grupu tako da jedino što možete upisati je individualna nastava. Za dodatan info ili eventualne nejasnoće stojimo na raspolaganju. Lp, Daniel 🙂

  • Daniel Badanjak says:

   Draga Irena, na žalost ne održavamo tečaj za hangdrum. Vjerujem da na Googleu možete pronaći nešto više o tečajevima / radionicama za hangdrum, a ukoliko Vas interesiraju udaraljke koje kada savladate i osnovne ritmove možete vrlo jednostavno primijeniti i na hangdrum slobodno se javite da dogovorimo detalje. Srdačan pozdrav, Daniel.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.